- Konu Yazar
- #1
Ashab-ı Kehf ne zaman yaşamıştır?
Yedi Uyurlar Efsanesi, mitolojik tanrılara inanışın azaldığı, tek tanrıya inancın belirginleşmeye başladığı MS 2. yüzyılda geçer. Zalim hükümdarları nedeniyle sığındıkları bir mağarada 309 yıl uyudukları varsayılan 7 uyurları barındırdığı iddia edilen Eshab-ı Kehf, ‘Yedi Uyurlar Mağarası’ olarak da anılır.Ashab-ı Kehf mağarada kaç yıl uyudu?
Ashab-ı Kehf mağarada kaç yıl uyudu?Bu hükümdar, Putperestlik dinine bağlı kalmalarını, aksi takdirde kendilerini öldürteceğini söyleyerek birkaç günlük zaman verir. Köpekleri Kıtmir ile birlikte bu yedi genç ölümden kurtulmak için verilen süreden faydalanarak kaçarlar ve bu mağaraya sığınırlar. Allah tarafından kendilerine 300 yıl süre bir uyku verilir.
Ashab-ı Kehf Kur’an’da nasıl geçiyor?
Ashab-ı Kehf Kur’an’da nasıl geçiyor?Kuran-ı Kerim’de Kehf Suresi 25. ayette anlatıldığına göre yüz yıllar sürdüğü görülmektedir. Ayette şu şekilde geçmektedir: “Onlar mağaralarında dokuz fazlasıyla üç yüz yıl kaldılar. ” (el-Kehf,18/25).Bu gençlerin sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte bazı rivayetlere göre yedi kişi oldukları söylenmektedir.
Ashab-ı Kehf ne zaman çekildi?
Yıl | 1998Tür | Dini
Yönetmen | Farajullah Salahshur
Senaryo | Mohammed Said Bahmanpur
Yapımcı | Mohseen Ali Akbari, Mohsen Ali Akbari
Inançlarından ötürü öldürülmekten korunmak için bir mağaraya sığınmışlardır kimdir?
Inançlarından ötürü öldürülmekten korunmak için bir mağaraya sığınmışlardır kimdir?Sûrenin 9-26. âyetlerinde bildirildiğine göre, putperest bir kavmin içinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç bu inançlarını açıkça dile getirip putperestliğe karşı çıkmış, taşlanarak öldürülmekten veya zorla din değiştirmekten kurtulmak için mağaraya sığınmışlardır.
Eskiden altın nasıl saklanırdı?
Eskiden altın nasıl saklanırdı?Altın içerdiği bilinen kayalar, kölelere kırdırılır ve ardından toz hale getirilirdi. Toz haldeki karışım; tepsilere serilip üzerine su dökülünce, yoğunluğu altından düşük olan kaya tozları suyla sürüklenirdi. Su, altın parçacıklarını sürükleyemediği için tablada kalan altın tozları toplanıp kavrularak saflaştırılırdı.