Aselsan Nerede Ve Ne Zaman Kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Aselsan, Türkiye’nin lider savunma elektroniği şirketidir. Aselsan 1975 yılında kurulmuştur ve Ankara’da merkezi bulunmaktadır. Şirket, iletişim sistemleri, elektronik harp sistemleri, radarlar, uydular ve savunma sanayi için diğer çeşitli ürünler geliştirmektedir. Aselsan ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak için stratejik ortaklıklar da yapmaktadır. Şirketin kuruluşundan bu yana, yerli ve milli teknolojileri kullanarak ülkenin savunma kabiliyetlerini artırmak için çalışmaktadır. Aselsan, ulusal ve uluslararası alanda önemli bir oyuncu olarak tanınmaktadır ve sürekli olarak yenilikçi çözümler sunmaktadır.
İçindekiler

Aselsan Nerede ve Ne Zaman Kuruldu?

Aselsan, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden biridir. Aselsan‘ın merkezi Ankara‘da bulunmaktadır. Şirket, 1975 yılında kurulmuştur ve o günden bu yana Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında önemli bir rol oynamaktadır.

Aselsan’ın Kuruluş Amacı Nedir?

Aselsan‘ın kuruluş amacı, Türkiye’nin milli savunma sanayi sektörünü geliştirmek ve güçlendirmektir. Şirket, askeri elektronik, haberleşme, navigasyon ve aviyonik sistemler gibi birçok farklı alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, sivil sektöre yönelik elektronik ürünler de üretmektedir.

Aselsan’ın Ürün ve Hizmetleri Nelerdir?

Aselsan, askeri ve sivil alanda birçok ürün ve hizmet sunmaktadır. Şirketin ürünleri arasında radar sistemleri, elektronik harp sistemleri, haberleşme cihazları, güvenlik sistemleri, akıllı mühimmatlar ve daha birçok savunma ve güvenlik ürünü bulunmaktadır. Ayrıca, sivil alanda da telekomünikasyon ekipmanları, elektronik sistemler ve enerji üretim sistemleri gibi ürünler sunmaktadır.

Aselsan’ın İşbirlikleri ve Projeleri Nelerdir?

Aselsan, Türkiye’nin yanı sıra birçok ülke ile işbirliği yapmakta ve ortak projeler yürütmektedir. Şirket, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik olarak birçok projede yer almaktadır. Ayrıca, uluslararası savunma sanayi şirketleri ile ortak projeler gerçekleştirmekte ve ihracat faaliyetleri yürütmektedir.

Aselsan’ın Önemi Nedir?

Aselsan, Türkiye’nin milli savunma sanayi sektöründe önemli bir role sahiptir. Şirket, yüksek teknoloji ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında kendine yeten bir ülke olmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca, savunma sanayi ihracatında da önemli bir paya sahiptir ve yurt dışında birçok ülkeye ürün ve hizmet sunmaktadır.

Aselsan’ın Çalışan Sayısı Ne Kadardır?

Aselsan‘ın güncel çalışan sayısı hakkında net bir veri bulunmamaktadır. Ancak, şirketin binlerce kişiye istihdam sağladığı bilinmektedir. Mühendisler, teknisyenler, uzmanlar ve farklı alanlarda uzmanlaşmış çalışanlar Aselsan‘ın başarısında önemli bir rol oynamaktadır.

Aselsan Hangi Ülkelerle İşbirliği Yapmaktadır?

Aselsan, birçok ülke ile işbirliği yapmaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin NATO müttefikleri ve diğer dost ülkeler bulunmaktadır. Ayrıca, uluslararası savunma sanayi şirketleri ile de ortak projeler yürütmektedir.

Aselsan’ın Ar-Ge Faaliyetleri Nelerdir?

Aselsan, sürekli olarak Ar-Ge çalışmalarına önem veren bir şirkettir. Şirket, savunma ve güvenlik alanında yenilikçi çözümler üretmek için Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksek teknoloji ürünleri ve sistemleri geliştirmek için uzman ekiplerle çalışmaktadır.

Aselsan Nasıl Bir Şirkettir?

Aselsan, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biridir. Şirket, askeri elektronik, haberleşme, navigasyon ve aviyonik sistemler gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, sivil alanda da telekomünikasyon ekipmanları, elektronik sistemler ve enerji üretim sistemleri gibi ürünler sunmaktadır. Yüksek teknoloji ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında kendine yeten bir ülke olmasına katkı sağlamaktadır.

Aselsan’ın Hisseleri Borsada İşlem Görüyor mu?

Evet, Aselsan‘ın hisseleri Borsa İstanbul‘da işlem görmektedir. Şirketin hisseleri, BIST 100 endeksinde yer almaktadır. Yatırımcılar, Aselsan hisselerini Borsa İstanbul üzerinden alıp satabilmektedir.

Aselsan’ın İletişim Bilgileri Nelerdir?

Aselsan‘ın iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:
Adres: Aselsan A.Ş. İçerenköy Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 9 34752 Ataşehir/İstanbul
Telefon: +90 (216) 531 90 00
E-posta: info@aselsan.com.tr
Web Sitesi:

Aselsan Hangi Sektörde Faaliyet Göstermektedir?

Aselsan, savunma sanayi sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirket, askeri elektronik, haberleşme, navigasyon ve aviyonik sistemler gibi birçok alanda ürün ve hizmet sunmaktadır. Ayrıca, sivil alanda da telekomünikasyon ekipmanları, elektronik sistemler ve enerji üretim sistemleri gibi ürünler üretmektedir.

Aselsan’ın Kurucusu Kimdir?

Aselsan‘ın kurucusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olarak görev yapan bir grup subaydır. Şirketin kuruluşunda, Türkiye’nin savunma sanayi sektöründe yerli ve milli ürünler üretebilme ihtiyacı göz önüne alınmıştır.

Aselsan Ne Zaman Halka Arz Edildi?

Aselsan, 1993 yılında halka arz edilmiştir. Şirketin halka arzı, Türkiye’nin özelleştirme politikaları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Halka arz sonrasında, Aselsan‘ın hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır.

Aselsan’ın Yönetim Kadrosu Kimlerden Oluşmaktadır?

Aselsan‘ın yönetim kadrosu, deneyimli ve uzman isimlerden oluşmaktadır. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel müdürü ve üst düzey yöneticileri, farklı alanlarda uzmanlaşmış kişilerden oluşmaktadır. Yönetim kadrosu, şirketin stratejik kararlarını almak ve yönlendirmekle sorumludur.

Aselsan Hangi Ülkelerden İhracat Yapmaktadır?

Aselsan, birçok ülkeye ihracat yapmaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin NATO müttefikleri ve diğer dost ülkeler bulunmaktadır. Ayrıca, Orta Doğu, Afrika, Asya ve Avrupa gibi farklı bölgelerdeki ülkelere de ürün ve hizmet sunmaktadır.

Aselsan Hangi Projelerde Görev Almaktadır?

Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik olarak birçok projede görev almaktadır. Bu projeler arasında milli tank, insansız hava aracı, füze savunma sistemi, haberleşme sistemleri ve elektronik harp sistemleri gibi birçok önemli projeler bulunmaktadır.

Aselsan’ın Ar-Ge Merkezi Nerede Bulunmaktadır?

Aselsan‘ın Ar-Ge merkezi, Ankara’da bulunmaktadır. Şirket, Ar-Ge faaliyetlerini burada sürdürmektedir. Ar-Ge merkezi, yüksek teknoloji ürünleri ve çözümleri geliştirmek için uzman ekiplerle çalışmaktadır.

Aselsan Hangi Alanlarda Faaliyet Göstermektedir?

Aselsan, askeri elektronik, haberleşme, navigasyon ve aviyonik sistemler gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, sivil alanda da telekomünikasyon ekipmanları, elektronik sistemler ve enerji üretim sistemleri gibi ürünler sunmaktadır. Şirket, savunma ve güvenlik alanında yenilikçi çözümler üretmek için sürekli olarak Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir.

Aselsan’ın Sosyal Sorumluluk Projeleri Nelerdir?

Aselsan, sosyal sorumluluk projelerine önem veren bir şirkettir. Şirket, eğitim, sağlık, çevre ve sosyal yardım alanlarında birçok projeye destek vermektedir. Ayrıca, genç mühendislere ve öğrencilere yönelik eğitim programları düzenlemekte ve yetenekli gençleri desteklemektedir.

Aselsan’ın İhracat Rakamları Nedir?

Aselsan, yıllık ihracat rakamları hakkında net bir veri bulunmamaktadır. Ancak, şirket Türkiye’nin en büyük savunma sanayi ihracatçılarından biridir. Yurt dışında birçok ülkeye ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmektedir.

Aselsan’ın Vizyonu ve Misyonu Nedir?

Aselsan‘ın vizyonu, Türkiye’nin milli savunma sanayi sektöründe lider bir şirket olmaktır. Şirket, yüksek teknoloji ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında kendine yeten bir ülke olmasına katkı sağlamaktadır. Misyonu ise, müşteri odaklı çözümler üreterek, güvenliğin sağlanması ve milli savunmanın güçlendirilmesine katkıda bulunmaktır.

Aselsan Nerede Ve Ne Zaman Kuruldu?

Aselsan, 1975 yılında kurulan bir Türk savunma sanayi şirketidir.
Aselsan, Ankara’da kurulmuştur.
Aselsan, elektronik ve haberleşme sistemleri üretmektedir.
Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur.
Aselsan, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketidir.

Aselsan, radar sistemleri ve taktik haberleşme cihazları üretmektedir.
Aselsan, Türkiye’nin milli savunma projelerine katkı sağlamaktadır.
Aselsan, yurt içinde ve yurt dışında birçok projeye imza atmıştır.
Aselsan, Türk savunma sanayiinde öncü bir rol oynamaktadır.
Aselsan, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vermektedir.

Geri