AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aselsan a Yetenek Programi Nedir?

Editör

Yeni Üye

Aselsan a Yetenek Programı Nedir?​

Genç yeteneklerin iş hayatına başlamadan önce mesleki yeterlilik ve yetkinlikler açısından kendilerini geliştirmeleri ve ASELSAN kültürünü tanıyarak çalışma hayatına adım atmalarını amaçlayan ve mentorlük çalışmalarıyla adayların kariyer gelişimlerini destekleyen bir yetenek programıdır.

TOP 100 talent program nedir?​

TOP100 TALENT PROGRAM nedir? Türkiye’de en iyi 100 şirketin gerçekleştirdiği en iyi 100 yetenek programının oylandığı yarışmadır.

Genç Yetenek Programı Nedir?​

Genç Yetenek Programı Nedir?
Genç Yetenek Programı, Turkcell’in yeni mezun olmuş veya en fazla 3 yıldır iş tecrübesi olan kişileri uzun bir eğitim maratonuna sahip bir program kapsamında istihdam ettiği bir oluşumdur. Üst üste “ En İyi İşe Alım Programı” olarak seçilmesiyle birlikte diğer birçok büyük şirketin de ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Yeni mezun işe alım programı nedir?​

Yeni mezun işe alım programı nedir?
Üniversiteden yeni mezun olmuş genç yetenekleri çekirdekten yetiştirerek, Bankamızın”Bilgi Sistemleri Ekipleri”nde geleceğin liderleri olarak kariyere bizimle katılmalarını sağlamak üzere tasarladığımız kariyer ve gelişim programıdır.

ASELSAN nedir ne işe yarar?​

Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri.

ASELSAN lise mezunu alıyor mu?​

KPSS’siz ilanların başvuru bilgileri yazımızda. ASELSAN’dan en az lise mezunu personel alımı. Türkiye Savunma Sanayii’nin öncü kuruluşlarından olan ASELSAN , dönem dönem personel alımları yapıyor.

IBB Genç Yetenek Programı Nedir?​

IBB Genç Yetenek Programı Nedir?
İBB Genç Yetenek Gelişim Programı, 30 yaş altı gençlerin, hem mesleki hem de kişisel bilgi ve becerilerini artırmayı ve onları iş hayatına hazırlamayı hedeflemektedir.Başvurudan sonra yapılacak İngilizce Sınavı ve Genel Yetenek Testi sonrası başarılı olan adaylar Kura Çekilişi’ ne dahil olacak.

Turkcell genç yetenek kimler başvurabilir?​

Turkcell genç yetenek kimler başvurabilir?
Lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisiysen, yeni mezun ya da en fazla 1 yıllık iş tecrübesi olan 1994 yılı ve sonrası doğumlu bir gençsen GNÇYTNK başvuru formunu hemen doldur, kariyerine Turkcell’de tam zamanlı bir işle başla!

ASELSAN Hangi üniversite mezunlarını alıyor?​

ASELSAN’da en çok ODTÜ’lü mühendis çalışıyor ASELSAN’da çalışan mühendislerin bin 184’ü ODTÜ, 348’i Hacettepe, 184’ü Bilkent, 160’ı İstanbul Teknik, 107’si ise Gazi Üniversitesi mezunu. Çalışan mühendislerin bin 398’i Elektrik / Elektronik, 343’ü Makine, 157’si Bilgisayar, 147’si Endüstri ve 24’ü Havacılık Mühendisi.

Aselsana girmek için ne gerekli?​

ÖSYM Üniversite giriş sıralaması olmayan adaylarda (dikey geçiş, lisans tamamlama, vb.) lisans mezuniyet notunun az 3.40/4.00 olması şartı aranır. Dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimini tamamlayan adayların (Lisans not ortalaması + Ek Puan ≥3,40) olması şartı aranır.

ASELSAN çalışanları ne mezunu?​

ASELSAN çalışanları ne mezunu?
Dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimini tamamlayan adayların (Lisans not ortalaması + Ek Puan ≥3,40) olması şartı aranır. 7. Lisans mezuniyeti; uzaktan öğretim ve açık öğretim fakültesi olan adaylar İdari ve Mühendislik kulvarları için değerlendirmeye alınmamaktadır.

ASELSAN lisesinde hangi bölümler var?​

ASELSAN lisesinde hangi bölümler var?
ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Savunma Elektronik Sistemleri” ve “Savunma Mekanik Sistemleri” olmak üzere iki dalda, 5 yıllık, seçkin bir eğitim içeriğine sahip.

MT ne demek üniversite?​

Management Trainee, Türkçe’de “Yönetim stajyeri” anlamına gelmektedir.

Aselsan'a Yetenek Programı, genç yeteneklerin iş hayatına adım atmalarını desteklemeyi amaçlayan bir programdır. Bu program, iş hayatına başlamadan önce mesleki yeterlilik ve yetkinlikleri geliştirmeyi, Aselsan kültürünü tanımayı ve adayların kariyer gelişimlerini mentorluk çalışmalarıyla desteklemeyi hedefler. Programın amacı, genç yeteneklere uzun vadeli bir kariyer fırsatı sunmaktır.

Aselsan, Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği şirketlerinden biridir. İletişim ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri gibi alanlarda faaliyet gösterir. Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlara çeşitli savunma ve güvenlik sistemleri sağlamaktadır.

Aselsan, lise mezunu personelleri de dönem dönem işe almaktadır. KPSS şartı olmadan yapılan ilanlara başvuru yaparak, lise mezunu olarak Aselsan bünyesinde çalışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Aselsan, üniversitelerden hangi mezunları alıyor sorusuna verilen cevapta, ODTÜ'lü mühendislerin Aselsan'da yoğun olarak çalıştığı belirtilmektedir. Ayrıca Hacettepe, Bilkent, İstanbul Teknik, Gazi Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden mezun mühendislerin de Aselsan bünyesinde görev yaptığı görülmektedir.

Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Savunma Elektronik Sistemleri" ve "Savunma Mekanik Sistemleri" olmak üzere iki dalda, 5 yıllık bir eğitim programı sunulmaktadır. Bu program, savunma sanayi alanında eğitim almak ve sektöre yönelik iş imkanlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere yöneliktir.

Geri