AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ASD Nedir tedavisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ASD Nedir tedavisi?​

Atriyal septal defekt rahatsızlığında iki temel tedavi seçeneği bulunmaktadır. Anjiyo ile kapatılma ve ameliyat ile kapatılma. Anjio ile kapatılma sırasında kasıktan damarlara girilip kalbe ulaşılır. İşlem sırasında kasıktaki damarlarda hasar ortaya çıkabilir.
Doğuştan gelen kalp hastalıkları nelerdir?
Başlıca Konjenital Kalp Hastalıkları Nelerdir

Perimembranöz ne demek?​

Perimembranöz Tip Perimembranöz VSD aort kapağının hemen altındaki sol ventrikül (karıncık) çıkış yolunda lokalizedir. En sık ventriküler septal defekt tipidir (p-80). Deliğin sağ ventrikül tarafında doku gelişirse (çoğu kez triküspit kapaktan uzanır) buna membranöz septum anevrizması denir.
Sekundum ASD kendiliğinden kapanır mı?
Sekundum tipi ASD kateter laboratuvarında kapatılabilir. Delik çok büyük veya deliğin yerleşimi uygun olmayanlar ameliyatla kapatılır. Kateterle kapamanın riski düşüktür. İşlem sırasında anestezi altında yapılır.

Perimembranöz VSD kapanır mi?​

Yukarıda da belirtildiği üzere VSD’lerin toplumda en sık görülen tipleri perimembranöz ve muskuler tip VSD’ler olup, bu delikler açık ameliyatsız yöntemle kapatılabilir.
Soldan sağa şant ne demek?
Kalpteki sol ve sağ kulakçıkların (sol atrium ve sağ atrium) arasındaki duvarda açıklık olmasıdır. (bakınız: kalbin anatomisi). Sol atriumun basıncı, sağ atriumdan biraz fazla olduğundan, normalde soldan sağa anormal kan geçişi (şant) olur.

ASD ne zaman kapatılır?​

Küçük ASD’ler genellikle 2 ila 5 yaşları arasında kapanır. Orta veya geniş ASD’lerin kendiliğinden kapanma ihtimalleri daha düşüktür. Fakat ASD herhangi bir belirtiye neden olmuyorsa doktorlar genellikle deliği kapatmak için çocuk 2 yaşına gelinceye kadar beklemektedir.
Kalp deliği sonradan büyür mü?
Bir diğer soruya gelinecek olursa, kalp delikleri zamanla büyümez, aynı şekilde kalırlar. Çok küçük delikler kişide herhangi bir probleme sebep olmaz ancak büyük boyutlu delikler mutlaka kapatılmalıdır.

Geri