AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aşçı Başı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Aşçı Başı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
️1 adet haşlanmış tavuk budu
️Yarım su bardağı kırmızı mercimek
️Yarım çay bardağı tel şehriye
️1 adet soğan
️1 adet domates
️1 yemek kaşığı tereyağ
️3 yemek kaşığı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı un
️1 tatlı kaşığı domates salçası
️6 su bardağı tavuk suyu
️2 çay kaşığı kuru nane
️1 çay kaşığı ucuyla tatlı kırmızı toz biber
️1 çay kaşığı ucuyla pul biber
️1 çay kaşığı ucuyla karabiber
️Tuz
Yeteri kadar su çorbanın kıvamına göre
️Üzeri için;
İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Aşçı Başı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavukları haşlayıp suyunu ayıralım.
Tavukları tel tel didelim.
Tencereye sıvı yağ ekleyip doğranmış soğanları soteleyelim.
Üzerine un ekleyip 1dk kavuralım.
Salçasını ekleyip tekrar kavuralım.
Mercimekleri de ekleyip tavuk suyu ve 2 bardak kadar su ek edip mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
Mercimekler yumuşadığında blender dan geçirelim.
Üzerine şehriye didilmiş tavuklar ve kabuğu soyulmuş minik minik doğranmış domatesleri ek edelim.
Bir- iki taşım kaynatalım.Kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz.
Sos tavasında sıvı yağ tereyağı ısıtalım.
Baharatları ek edelim ve çorbamızın üzerine dökelim.
Dilerseniz minik minik kıyılmış maydanoz ek edebilirsiniz.
afiyet olsun.

Aşçı Başı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst