Asansoru kim muhurler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Asansörü kim mühürler?​

Bu asansörün en fazla 60 (altmış) gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, güvenli hale getirilmeyen asansör ilgili idare (Belediye) tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.
Asansörden nasıl çıkılır?
Bu adımları izleyerek, zaman kaybetmeden asansörün dışına çıkacaksınız:
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım Alın. Paniklemekten kaçının.
- Asansörde Mahsur Kalınca Alarm veya Çağrı Butonuna Basın.
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım almak için cep telefonunuzu kullanın.
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım için kapılara vurun.
Asansör tescil belgesi kim verir?
24.06.2015 tarihli asansör yönetmeliği uyarınca asansör monte eden firma tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen belgeyi ifade eder.

Asansör bakım ücreti kime ait?​

“4 Mayıs 2018 tarihli, 30411 sayılı Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” kapsamında Asansör muayene ücreti bina sorumlusu tarafından tahsil edilir. Asansör muayene ücretin ödenmediği takdirde bina sorumlusu hakkında hukuki işlemler başlatılır.
Apartman yönetimi asansörü kapatabilir mi?
Yönetici asansörü kapatabilir mi? Apartman yönetimi, asansörü kapatma kararı alabiliyor. Asansörde yük taşımanın yasaklanması hakkında kat malikleri kurulu tarafından alınmış bir karar varsa ve bu karar, karar defterine kaydedilebiliyor.
Asansör boşluğuna nasıl düşülür?
Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız. Kendinizi elinizden geldiği kadar toplayıp küçülmeye, mümkün olduğu kadar az alan kaplamaya çalışmalısınız.

Asansörde kalirsa ne olur?​

Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
Asansör tescil belgesi ne demek?
24.06.2015 tarihli asansör yönetmeliği uyarınca asansör monte eden firma tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen belgeyi ifade eder. Asansör firmasının standartlara uygunluğunu denetleyen firmalar tarafından asansör firmasına düzenlenen uygunluk belgesini ifade eder.
Asansör ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.

Asansör Bakım muayene ücretini kim öder?​

Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Geri