Asansorlerde yer alan renkli etiketler ve anlamlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.634
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Asansörlerde yer alan renkli etiketler ve anlamları nelerdir?​

(3) Kırmızı renkli bilgi etiketi, güvensiz asansöre iliştirilir. (4) Sarı renkli bilgi etiketi, kusurlu asansöre iliştirilir. (5) Mavi renkli bilgi etiketi, hafif kusurlu asansöre iliştirilir. (6) Yeşil renkli bilgi etiketi, uygun asansöre iliştirilir.

Asansörün Tasarımlandığı yük değerine ne ad verilir?​

Beyan Hızı (rated speed): Asansörün tasarımlandığı, mt/sn olarak ifade edilen kabin hız değeri. En küçük halat kopma yükü : Halat anma çapının karesi ile, halat tellerinin anma dayanımı ve halat yapısına bağlı bir katsayının çarpımına eşittir.
Asansörün altında ne var?
Asansör kuyusu içinde; Kabin, varsa karşı ağırlık, silindir piston sistemi, askı tertibatı ve tamponlar bulunmaktadır.
Asansörlerde askı sistemi nedir?
Askı halatlardan her biri, asansör boşluğunun tepesine yerleştirilmiş bir kasnağın ya da makaranın üzerindeki ayrı bir yive oturur. Bir elektrik motoruyla çalışan bu makara döndükçe halatları hareket ettirir. Böylece asansör bir yöne doğru yol alırken karşı ağırlık ters yönde hareket eder.

Asansör mavi etiket parasını kim öder?​

Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör neden kırmızı etiket alır?​

Kırmızı Etiket Asansörlerinize uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzlukların tespit edildiği güvensiz asansörlere iliştirilen etikettir.
Asansör piti nedir?
Bir girişimcinin asansör yolculuğu gibi kısa bir sürede karşısındaki kişiyi ikna etme yeteneklerini ortaya koyduğu kısa sunuma ‘Asansör Konuşması’ (Elevator Pitch) denir.
Asansör karşı ağırlık ne işe yarar?
Dengeleme Ağırlığı (Karşı Ağırlık): Asansör tahrik kasnağı ile askı halatları arasındaki çekiş gücünü temin eden ve kabinin ağırlığının dengelenmesi için bir dizi ağırlıktan oluşan bir bileşen.

Asansör sistemi nasıl çalışır?​

Çıkılacak katın düğmesine basıldığında elektrik motoru çalışır ve palanga sistemindeki makaralar dönmeye başlar. Çelik halatların makaralara sarılması sonucu asansör kabini boşlukta yukarı doğru hareket eder. Asansörlerde bulunan fren sistemi sayesinde kabin istenilen kata ulaşıldığında otomatik olarak durur.

Asansör düğmeleri nasıl kullanılır?​

Asansörü kullanacak kişiler, öncelikle gitmek istediği kata ait aşağı ya da yukarı çağırma butonuna basınız. Eğer asansör kapıları manuel açılıp kapanıyorsa, kapı arkasına yakın durmayınız. Asansör kapıları otomatik ise, tamamen açılmasını bekleyiniz. Kapanmaya çalışan otomatik kapıları açmak için uğraşmayınız.
Asansör tamir parasını kim öder?
Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder? Kalıcı binanın değerini artırıcı güzelleştirici giderleri ev sahibine ait oluyor. Dolayısı ile, merpen elektirigi, asansör servis ve elektirigi, merpen ve cevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda oluyor. Ancak, asansör tamiri ev sahibine ait oluyor.
Asansör vergisini kim öder?
Apartmanlarda ortak kullanılan asansör masrafları da binanın boyanması, arızalanan güneş enerji sisteminin bozulması gibi ortak ihtiyaçlarda olduğu gibi binada oturanlar tarafından karşılanır. Zemin katta oturan, asansörü kullanmayan kişiler de ister kiracı ister daire sahibi olsun, asansör masraflarına katılır.
 
Geri
Üst