AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asansor Periyodik Kontrolu ne kadar surede bir yapilmalidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asansör Periyodik Kontrolü ne kadar sürede bir yapılmalıdır?​

PERİYODİK KONTROL / MUAYENE NEDİR? 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Asansör Yönetmeliği nedir?​

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin, insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere tescili, işletilmesi, bakımı, garanti ve satış sonrası hizmetleri ile hizmet denetimi ve …

Asansör etiket parasını kim öder?​

Asansör etiket parasını kim öder?
not: tüm işletim ve hizmet masrafları (asansör, apartman görevlisi, peyzaj, güvenlik, temizlik, vb.) ve eve verilen zararların tamiratı kiracının sorumluluğundadır.

Asansör Periyodik Kontrol tebligatı nedir?​

Asansör Periyodik Kontrol tebligatı nedir?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 4 Mayıs 2018 Tarihli 30411 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre yılda en az bir kez gerçekleştirilmesi işi hakkında tebligattır. …

Asansör periyodik bakımları kaç ayda bir yapılır?​

MADDE 9 – (1) Bina sorumlusu; asansörün bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden …

Asansör tesisatlarının bakımı nelerdir?​

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?
- Asansörü taşıyan halatlar, asansör ana taşıyıcı kasnakları, tahrik kasnağı yivi, asansör kablosu, makine grubundaki dişli ve yataklar, ray pabuçları, somunlar ve cıvatalar kontrol edilir.
- Aşınan ve yıpranan parçalar varsa bu parçalar yenisi ile değiştirilir veya yağlanır.

Asansör tesisatlarının bakımları nelerdir?​

Asansör tesisatlarının bakımları nelerdir?
Her Bakımda Yapılması Gerekli İşlemler:
- Makine dairesinin temizlenmesi,
- Makine / Motor temizliği ve ekipman lastiği kontrolü,
- Yağ ve rulman gresi seviye kontrolü ve temizlenmesi,
- Motor kontaktörlerinin kontrolü ve temizlenmesi,
- Kumanda panosunun kontrolü ve temizlenmesi,
 
Asansör periyodik kontrolü, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir. Yani, asansör periyodik kontrolleri iki yılda bir kez olmak üzere düzenli olarak yapılmalıdır. Bu kontroller, asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak insan can ve mal güvenliğini korumayı amaçlar.

Asansör periyodik bakımları, bina sorumlusu tarafından ayda en az bir defa olmak üzere düzenli olarak yapılmalıdır. Bu bakımlar, asansörün bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. Ayrıca, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması için bakımların düzenli olarak yapılması önemlidir.

Asansör tesisatlarının bakımları da oldukça önemlidir. Bazı yapılması gereken işlemler şunlardır:
- Makine dairesinin temizlenmesi,
- Makine/motor temizliği ve ekipman lastiği kontrolü,
- Yağ ve rulman gresi seviye kontrolü ve temizlenmesi,
- Motor kontaktörlerinin kontrolü ve temizlenmesi,
- Kumanda panosunun kontrolü ve temizlenmesi.

Bu bakımların düzenli olarak yapılması, asansörün uzun ömürlü olmasını sağlayarak arızaların önlenmesine ve güvenli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst