Asansor Periyodik Kontrol nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asansör Periyodik Kontrol nedir?​

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği; Asansör Muayenesi, asansörün güvenli kullanımı ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair yılda bir defa yapılması gereken muayenedir. Asansör kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir.

Asansör Yıllık Kontrol parasını kim öder?​

Asansör Yıllık Kontrol parasını kim öder?
Bir yıldan sonra ise yılda en az bir kez bina sorumlusu tarafından bakım ve kontrolü yaptırılır. Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör periyodik kontrol yapılmazsa ne olur?​

11.maddesinde “Bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen veya periyodik kontrol neticesinde güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen asansör, periyodik kontrolü yapılamayan asansör, periyodik kontrolü yapılıncaya kadar veya güvenli hale getirilinceye kadar ilgili idare ( Belediye …

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri kimler yapabilir?​

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri kimler yapabilir?
ASANSÖR PERİYODİK KONTROLÜNÜ HANGİ KURULUŞLAR YAPABİLİR? Asansör periyodik kontrolü; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve ilgili asansörün bulunduğu bina/yapının bağlı bulunduğu Belediye ile protokol imzalamış olan A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından yapılır.
Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri hangi Bakanlık tarafından yürütülür?​
04.05.2018 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” Resmi Gazete’ de yayımladı.

Asansör yeşil etiket parasını kim öder?​

Asansör yeşil etiket parasını kim öder?
Apartmanlarda yapılacak ortak kullanım alanlarındaki değişiklikler, apartman sakinlerinin oy birliğini gerektirir. Asansör bakımı ve arıza durumunda ödenen onarım ücreti de eşit bölünerek ödenir. Ev sahibi de burada eşit miktarda ödeme yapmakla yükümlüdür.

Asansör ruhsat harcı ne kadar?​

Asansör Tescil Ücreti Kartal Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği 2021 yılında asansör tescil bedeli, kilogram başına 3,30 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda araç platformu tescil bedeli de kilogram başına 3,30 TL’dir.
 
Asansör Periyodik Kontrol nedir?
Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği, asansörün güvenli kullanımı ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair yılda bir defa yapılması gereken bir muayenedir. Bu kontrolün yaptırılmasıyla asansörün güvenli ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilirliği sağlanır. Kontrol, ilgili idare ve bina sorumlusu tarafından yaptırılmalıdır.

Asansör Yıllık Kontrol parasını kim öder?
Asansör Yıllık Kontrol parasını, bir yıldan sonra yılda en az bir kez bina sorumlusu tarafından yaptırılmalıdır. Bu kontrol nedeniyle ortaya çıkan masraflar, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak ya da arsa sahibi tarafından demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör periyodik kontrol yapılmazsa ne olur?
Asansör periyodik kontrolünü yaptırmamak veya güvensiz olduğu tespit edilen durumlarla ilgilenmemek ciddi risklere yol açabilir. Bina sorumlusu tarafından periyodik kontrol yapılmayan ya da güvenli hale getirilmeyen asansörler, yetkililer tarafından kapatılabilir ve kullanıma kapatılarak faaliyet dışı bırakılabilir. Bu durum, asansörlerin güvenliğini ve kullanılabilirliğini tehlikeye atabilir.

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri kimler yapabilir?
Asansörlerin periyodik kontrolleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve ilgili asansörün bulunduğu binanın bağlı olduğu belediye ile protokol imzalamış A Tipi Muayene Kuruluşları tarafından yapılmalıdır. Bu kuruluşlar, belirlenen standartlara uygun olarak asansörlerin periyodik kontrolünü gerçekleştirirler.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri hangi Bakanlık tarafından yürütülür?
Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri, 04.05.2018 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmiş ve Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmelik, asansörlerin periyodik kontrolleri ve güvenli kullanımıyla ilgili esasları belirlemektedir.

Asansör yeşil etiket parasını kim öder?
Apartmanlarda yapılan ortak kullanım alanlarındaki değişiklikler için alınan ödemelerde apartman sakinlerinin oy birliği gerekmektedir. Asansör bakımı ve arıza durumunda ödenen onarım ücreti eşit şekilde apartman sakinleri tarafından ödenir. Ev sahibi de eşit miktarda ödeme yapmakla yükümlüdür.

Asansör ruhsat harcı ne kadar?
Asansör tescil ücreti için Kartal Belediye Meclisi'nin 2021 yılında aldığı karara göre, kilogram başına 3,30 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda araç platformu tescil bedeli de kilogram başına 3,30 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücretler belediye tarafından belirlenen kurallara göre ödenmelidir.
 
Geri
Üst