Asansor Kontrol periyodu kac ay?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asansör Kontrol periyodu kaç ay?​

Asansör takip kontrol süresi ilgili mevzuat gereği; kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansör için 60 (altmış) gün; sarı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve kusurlu olarak tanımlanan asansör için 120 (yüz yirmi) gün olarak belirlenmiştir.

81 20 asansör yönetmeliği ne zaman?​

81 20 asansör yönetmeliği ne zaman?
TS EN 81-20 ve 50:2014 ile Gelen ve Asansör Kabinini İlgilendiren Bazı Değişiklikler. 2014 yılından beri kullanılagelen TS EN 81-20 ve 50 standartları, üç yıllık geçiş sürecinin sonunda 1 Eylül 2017 tarihi itibariyle ülkemizde zorunlu hale geldi.

Her ay asansör bakımı zorunlu mu?​

a) Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorundadır. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunludur.

Kaç kata kadar asansör zorunludur?​

Kaç kata kadar asansör zorunludur?
“(1) Tek bağımsız bölümlü konutlar hariç uygulama imar planına göre kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunludur. İskân edilen ve ortak alan bulunan bodrum katlar dâhil kat adedi 4 ve daha fazla olan binalarda asansör yapılması zorunludur.

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri kaç ayda bir yapılır?​

PERİYODİK KONTROL / MUAYENE NEDİR? 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Asansör Periyodik Kontrolü zorunlu mu?​

Asansör Periyodik Kontrolü zorunlu mu?
24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ne göre, binanızın bağlı bulunduğu belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşuna her yıl asansörün yıllık periyodik kontrolünün yaptırılması zorunludur.

EN 81 20 ne zaman yürürlüğe girecek?​

Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan bu standartlar Temmuz 2017 ‘ye kadar geçiş sürecinde kabul edilip bu tarihe kadar EN 81-1/2 ve EN 81-20/50 geçerli olacaktır. Ağustos 2017’de ülkemizde de EN 81-20/50 geçerli olacak EN 81-1/2 yürürlükten kalkacaktır.

Kaç kata kadar çift asansör?​

Kaç kata kadar çift asansör?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle, daha önce 7 kat ve üzerindeki binalar için geçerli olan “iki asansör” yapma zorunluluğu artık 10 kat ve üzeri binaları kapsayacak.

Asansör ruhsatı ne kadar?​

Kartal Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği 2022 yılında asansör tescil bedeli, kilogram başına 3,30 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda araç platformu tescil bedeli de kilogram başına 3,30 TL’dir. Yürüyen merdiven ve yürüyen bantlar ile sabit ya da raylı bomplu vinçlerde ruhsat ücreti 2.200 TL’dir.

Asansörlerin periyodik kontrollerini kim yapar?​

Asansörlerin periyodik kontrollerini kim yapar?
MADDE 34 – (1) Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere yılda en az bir defa periyodik kontrolünü yaptırır. (2) Bina sorumlusu, engellilerin erişilebilirliği için asansörün sürekli olarak güvenli kullanımını sağlar.

Asansör periyodik bakımı yapılmazsa ne olur?​

Zorunlu Periyodik Kontrol olarak adlandırılan bu işlem yapılmadığı takdirde; A tipi Muayene kuruluşu ( İlçemizde AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Firması) tarafından tespit yapılır ve asansörünüz kullanılmaması için mühürlenir.
 
Asansörlerin periyodik kontrolleri belirli bir periyotta yapılmalıdır. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere periyodik kontroller yapılması zorunludur. Yani asansörlerin periyodik kontrolleri her yıl yapılmalıdır.

Periyodik kontrol işlemi, asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilir. Bu kontrollerin düzenli bir şekilde yapılmaması durumunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından tespit yapılır ve asansör kullanılmaması için mühürlenir. Bu durumda asansörünüzün kullanılamaz hale gelmesi ve işlevsiz kalması riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu nedenle, asansörlerin düzenli periyodik kontrollerinin yapılması hem güvenliğiniz hem de asansörünüzün uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşlarına yıllık periyodik kontrolünü yaptırmak, mevzuata uygun hareket etmeniz ve asansörünüzün güvenliğini sağlamanız açısından büyük önem taşır.
 
Geri
Üst