- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 131.844
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Asansör kırmızı etiket cezası ne kadar?
CEZASI 42 BİN TL’YE KADAR ÇIKIYOR Bina sorumlusu asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan sorumlu. Yaptırmayan bina sorumlusuna veya kat maliklerine ilgili yönetmeliğe göre bin ile 42 bin lira arasında ceza kesiliyor.Asansör yeşil etiket alınmazsa ne olur?
•Güvensiz olarak tanımlanan asansörün 30 gün içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesuldür.
Asansör denetimini kim yapar?
(2) Bakanlık tarafından yetkilendirilen A tipi muayene kuruluşunun, asansörün periyodik kontrolüne ilişkin bu Yönetmelik gerekliliklerini yerine getirip getirmediğine yönelik asansörün mahallindeki hizmet denetimi, asansörün bulunduğu ildeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılır.Kırmızı etiketli asansör kullanılır mı?
Asansörün kullanımı açısından yüksek riskli olduğunu ifade eden kırmızı etiket söz konusu olduğundaysa acilen aksiyon alınması şart. Kontrol mühendisleri tarafından yapılan denetimde asansör kırmızı etiket aldıysa asansörün can ve mal güvenliği açısından kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.
Kırmızı etiketli asansör nereye şikayet edilir?
Kırmızı etiketli asansörlerin kullanımının vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attığına dikkati çeken yetkililer, kırmızı etiketli asansörün kullanıldığını gören vatandaşların ALO 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı ve CİMER aracılığı ile Bakanlığa başvurabileceklerini bildirdi.Asansör yeşil etiket zorunlu mu?
Asansörün yıllık periyodik kontrolü sonrasında bilgi etiketi(mavi) ise asansörde tespit edilen uygunsuzluklar giderilene kadar(1 yıl içerisinde) asansörün kullanılmasına dikkat edilmelidir. Asansörün yıllık periyodik kontrolü sonrasında bilgi etiketi(yeşil) ise asansörün kullanılması uygundur.