- Konu Yazar
- #1
Asansör bakımında dikkat edilecek temel kriterler nelerdir?
Asansör Kuyusunun, asansör kabinin üst kısmı ve makina dairesi temizlenmeli. Her bakımda asansörün kapı kilitleri kontrol edilmeli. Asansör kapı camlarında kırık ya da çatlama olup olmadığı kontrolü edilmeli. Asansör raylarının yağlanması yapılmalıAsansör kazalarında etiketlemenin önemi nedir?
Asansör kazalarında etiketlemenin önemi nedir?Asansörlerinizin periyodik kontrol/muayene ‘si ve etiket sistemi, direkt olarak sizin can ve mal güvenliğinizi korumak amaçlı yapılan uygulamalardır. Bu uygulamanın devamlılığı ve asansör kullanıcılarının tamamının bilgilendirilebilmesi için etiketlerin zarar görmemesi gerekmektedir.
EN 81 71 nedir?
EN 81 71 nedir?Standard Detayı Kapsam : Bu standard, kasıtlı tahribata karşı mukavemet amacıyla kullanılabilecek asansörlerin kullanırlığını ve asansör kullanıcılarının güvenliğini temin etmek üzere, EN 81-1 veya EN 81-2’deki kurallara ilâve ve bu kurallardan farklılık gösteren hususları kapsar.
Asansör tehlikeli midir?
Türkiye’de her 100 asansörden 90’ı risk taşıyor. Sadece eski yapılarda değil, özel hastaneler, kamu kurumları ve lüks konut projelerinde de tehlike saçan asansörler kullanılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘asansörlere’ yönelik muayene zorunluluğu getirmesinin ardından bir yıl geçti.Asansör bakım nasıl yapılır?
Asansör bakım nasıl yapılır?Makine dairesi, asansör boşluğu ve asansör kabin üst yüzeyinde bulunan yabancı maddeler temizlenir. Frenleme elemanları kontrol edilir. Asansörün sarsıntısız bir frenleme yapılabilmesi için gereken ayarlamalar yapılır. Asansörün kat ayarlarının verilen sınırlarda olup olmadığı kontrol edilerek ayarlama yapılır.
Asansör sinyalizasyon sistemi nedir?
Asansör sinyalizasyon sistemi nedir?Asansörlerde sinyalizasyon sistemi bulunmalıdır. Bu sinyalizasyon sistemi kabin içindeki yolcuya o an hangi katta olduğunu ve kabinin hangi yönde hareket edeceğini göstermelidir. Bu bağlamda kabin içindeki kumanda butonları ve sinyalizasyon göstergeleri açıklayıcı ve net olmalıdır.
Her Bakım Sırasında Yapılması Gereken İşlemler
- Makine dairesinin temizlenmesi,
- Makine / Motor temizliği ve ekipman lastiği kontrolü,
- Yağ ve rulman gresi seviye kontrolü ve temizlenmesi,
- Motor kontaktörlerinin kontrolü ve temizlenmesi,
- Kumanda panosunun kontrolü ve temizlenmesi,