AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asaleti alinca maas artar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asaleti alınca maaş artar mı?​

Asalet Tasdiki ile maaş artışı olmaz. Maaş artışı için Kademe ilerlemesi buna bağlı olarak varsa ek gösterge artışı, Özel Hizmet Tazminatı, Ek ödeme, Aile yardımı, Çocuk Yardımı v.s ile olur.
Devlet memurluğunda adaylık süresi ne kadardır?
Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.
Devlet memurları özel sektörde çalışabilir mi?
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Sözleşmeli personelde aday memurluk var mı?​

Sözleşmeli personel olarak atanan personel aday değildir. Ayrıca; 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca üniversitede sözleşmeli büro personeli olarak çalışan kişinin başka bir şehirde farklı bir kuruma sözleşmeli personel olarak nakil yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Göreve yeni başlayan memur ne zaman maaş alır?
Personel açıktan atama veya yeniden açıktan atama ile göreve başladı ise göreve başladığı tarihten ayın 14’üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15’inde) maaşı peşin ödenir. (657 S.
Aday memurluk sınavı nedir?
Devlet Memurluğu kadrosuna ilk defa atanacak kişilere uygulanacak merkezi sınavı kazanarak temel, hazırlayıcı eğitim ve staja tabi tutulmak üzere her hangi bir kurum veya kuruluşa atananlara aday memur denir. Burada belirtilen temel ve hazırlayıcı eğitimler tüm memurlar için geçerlidir.

Devlet memuru işveren olabilir mi?​

657 sayılı Kanun’a göre devlet memurunun tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek şekilde ticari faaliyet bulunması yasal olarak mümkün değildir. Bu bağlamda devlet memuru sermayesinin tamamı kendisine ait bile olsa anonim şirkette yönetim kurulu üyesi, limited şirkette ise şirket müdürü olamaz.
Devlet memuruyum ek iş ne yapabilirim?
İşte memurların yapabileceği ek işler:
- Eğitim ve öğretim faaliyetleri yapabilir.
- Kira, gayrimenkul geliri elde edebilir.
- Memur arabasını kiraya verebilir.
- Yazarak para kazanabilir.
- Benzer şekilde beste, resim gibi telif geliri elde edeceği faaliyetleri yapabilir.
- Anonim ya da limited şirket ortağı olabilir.
Yeni memurun asaleti ne zaman tasdik olur?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.

Aday memur ne demek?​

Aday Memur: “İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için uygulanacak” merkezi sınavı kazanarak temel, hazırlayıcı eğitim ve staj’a tabi tutulmak üzere herhangi bir kurum veya kuruluşa atananları.
 
Geri
Üst