AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asagidakilerden hangisi ya da hangileri tarim sektorunde karsilasilan tehlikelerden dir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri tarım sektöründe karşılaşılan tehlikelerden dir?​

Tarım çalışanları; kanser, solunum hastalıkları, yaralanmalar ve kazalar konusunda önemli risklerle karşılaşmaktadırlar. Tarımsal arazilerin, genellikle merkeze uzak yerlerde olması, acil sağlık hizmetleri elde etmek konusunda bazı yoksunlukları beraberinde getirmektedir.

Tarımda en çok yaralanma hangi durumda görülür?​

Tarımda çok iyi bir sosyal güvenliğin bulunduğu Fransa’da kazalar genel olarak azalmaktadır. Ancak tarımda uygulanan mekanizasyon tüm kazalar içinde yaralanmaların %’inin ana nedenidir.
Tarımda yaşanan kazaların büyük çoğunluğunun nedeni nedir?​
Tarımsal faaliyetler sırasında kullanılan traktör ve tarım makineleri, bu sektörde yaşanan kazaların ana sebeplerindendir. Tarımsal faaliyetlerde traktör kullanımına ek olarak birçok farklı tarım alet ve makinesi kullanılmakta olup, bunların oluşan kazaların ana sebepleri arasında yer aldığı görülmektedir.

Tarımda meslek hastalıkları nelerdir?​

Tarımda meslek hastalıkları nelerdir?
Aşağıdaki hastalıklar mevsimlik tarım işçisi için meslek hastalığı olabilir:
- Akçaağaç kabuk soyucusu akciğeri.
- Alerjik kontak dermatit.
- Ankilostomiyaz.
- Astım.
- Bagassozis.
- Bira işçisi akciğeri.
- Bruselloz.
- Çiftçi akciğeri.

Tarımda iş kazaları nelerdir?​

Tarımda iş kazaları nelerdir?
Tarım makineleri. Düşmeler sonucu hareketli parçalara takılma, serbest dönen parçalarda ezilme, kesme, sıkışma; güvensiz kıyafetler ise sarmalar nedeni ile uzuv kayıplarına yol açar.

Tarım sektöründe çalışanlara devletin sağladığı imkanlar nelerdir?​

Bulmacada tarım sektöründe çalışanlara devletin sağladığı imkânlar nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Çengel ve kare bulmacada sorulan tarım sektöründe çalışanlara devletin sağladığı imkânlar sorusunun yanıtı 10 harflidir cevaba DESTEKLEME yazabilirsiniz.

Tarımda iş sağlığı ve güvenliği nedir?​

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tarım çalışanları iş sağlığı ve güvenliği yasal haklara sahip olmuştur. Temel amaç koruyucu ve önleyici anlayışla çalışanların iş kazası veya meslek hastalığına maruz kalmasının önüne geçilmesi, risklerin minimize edilmesi ve refahın arttırılmasıdır.
Tarım sektöründeki temel iş sağlığı ve güvenliği riskleri nelerdir?​
Tarım çalıĢanları; kanser, solunum hastalıkları, yaralanmalar ve kazalar konusunda önemli risklerle karĢılaĢmaktadırlar. Tarımsal arazilerin, genellikle merkeze uzak yerlerde olması, acil sağlık hizmetleri elde etmek konusunda bazı yoksunlukları beraberinde getirmektedir.

Tarım sektöründe çalışanların yeterli bir iş sağlığı ve güvenliği bilgisine sahip olmalarının önündeki engeller nelerdir?​

Tarım sektöründe çalışanların yeterli bir iş sağlığı ve güvenliği bilgisine sahip olmalarının önündeki engeller nelerdir?
Bunlar arasında; tarımda çalışanların genellikle örgütsüz veya iyi çalışmayan örgütler nedeniyle ortak bir sesten yoksun oluşu, eğitim seviyelerinin yetersizliği, kadın işçilerin çoğunlukta oluşu, çalışanlar arasında mevsimlik olanların veya yer değiştirme oranının yüksek olması gibi nedenler sayılabilir.

Tarım sektöründe temel iş sağlığı ve güvenliği riskleri nelerdir?​

Tarım sektöründe temel iş sağlığı ve güvenliği riskleri nelerdir?
Tarım Sektöründe Sağlık Sorunları, Kaza ve Hastalık ġablonu ÇalıĢma ortamı; havadan, araziden ateĢten ve makinelerden kaynaklanan „fiziksel tehlikeleri‟, pestisit, gübre ve yakıttan kaynaklanan „toksikolojik tehlikeleri‟ ve tozlardan kaynaklan tehlikeleri içinde barındırmaktadır.

Tarım sektörü de ölüm oranlarının yüksek olmasının nedenleri nelerdir?​

ILO’ya göre, 1,3 milyar tarım işçisinden her yıl 170 000’i ölmekte, önemli bir kısmı ciddi şekilde yaralanmakta veya iş hastalığına yakalanmaktadır. Böcek ilaçları, diğer kimyasallara maruz kalma ile tarım makineleri kazaları sektördeki ölüm, yaralanma ve hastalıkların iki temel nedenidir.
 
Tarım sektöründe karşılaşılan tehlikeler arasında başlıca riskler şunlardır:

1. **Kanser ve Solunum Hastalıkları**: Tarım çalışanları, pestisitler, böcek ilaçları ve diğer kimyasallar nedeniyle kanser riski ile karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca tarım faaliyetleri sırasında ortaya çıkan tozlar solunum problemlerine neden olabilir.

2. **Yaralanmalar ve Kazalar**: Tarım sektöründe en sık görülen yaralanmalar ve kazalar traktör ve tarım makinelerinin kullanımıyla ilgilidir. Mekanizasyonun yaygın olması, yaralanmaların ve kazaların önemli bir nedenidir. Düşmeler sonucu hareketli parçalara takılma, ezilme, kesilme gibi risklerle karşılaşılabilir.

3. **Acil Sağlık Hizmetlerine Ulaşım Sorunları**: Tarımsal arazilerin genellikle merkezlere uzak olması, acil sağlık hizmetlerine ulaşım konusunda zorluklar yaratabilir. Bu durum, olası kazalarda hızlı müdahale imkanlarını kısıtlayabilir.

4. **Mevsimlik İşçilerde Meslek Hastalıkları**: Mevsimlik tarım işçileri, çeşitli meslek hastalıklarına maruz kalabilirler. Örneğin, akçaağaç kabuk soyucusu akciğeri, alerjik kontak dermatit, astım gibi rahatsızlıklar meslek hastalığı olarak ortaya çıkabilir.

5. **Eğitim ve Örgütlenme Engelleri**: Tarım sektöründe çalışanların genellikle eğitim seviyelerinin yetersiz olması, sendikalaşmanın zayıf olması, mevsimlik işçilerin fazla olması gibi faktörler, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlenmeyi ve koruyucu önlemlerin alınmasını zorlaştırabilir.

Tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konularına daha fazla önem verilmesi, çalışanların bilinçlendirilmesi ve koruyucu önlemlerin alınması, sektördeki risklerin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Kanunlar ve düzenlemeler ile tarım çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği haklarının korunması ve desteklenmesi büyük önem taşımaktadır.
 

Similar threads

Geri
Üst