AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asagidakilerden hangisi Binalarin yangindan Korunmasi Hakkinda Yonetmelik esaslarina gore kacis yolu olamaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşağıdakilerden hangisi Binaların yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre kaçış yolu olamaz?​

(2) Asansörler kaçış yolu olarak kabul edilmez. (3) Kaçış yollarının belirlenmesinde yapının kullanım sınıfı, kullanıcı yükü, kat alanı, çıkışa kadar alınacak yol ve çıkışların kapasitesi esas alınır. Her katta, o katın kullanıcı yüküne ve en uzun kaçış uzaklığına göre çıkış imkânları sağlanır.

Yangın tesisatı hangi binalarda zorunlu?​

1) Yüksek binalar ile toplam kapalı kullanım alanı 1000 m2 ‘den büyük imalathane, atölye, depo, otel, motel, sağlık, toplanma amaçlı ve eğitim binalarında ve kapalı kullanım alanı 2000 m2 ‘den büyük bütün binalarda yangın dolabı yapılması mecburidir.
Yangın merdivenini kim denetler?
Yangın merdivenin kontrolünü ilk olarak bina ile ilgilenen müteahhitler yapar. Mühendisler ve mimarlar inşaatlar sürerken ve yangın merdiveni yerleştirilirken veya yapılırken kontrollerini sıklaştırır.

Yangın Dolabı kaç metrede bir olmalı?​

2) Yangın dolapları her katta ve yangın duvarları ile ayrılmış her bölümde aralarındaki uzaklık 30 m’den fazla olmayacak şekilde düzenlenecektir.

2 Jeneratörün kurulacağı odanın duvarları tabanı ve tavanı en az kaç dakika süreyle yangına dayanabilecek şekilde yapılmalıdır?​

1) Transformatörün kurulacağı odanın bütün duvarları, tabanı ve tavanı en az 120 dakika süreyle yangına dayanabilecek şekilde yapılır. (2) Yağlı transformatör kullanılması durumunda; a) Yağ toplama çukurunun yapılması gerekir. etmemesi ve serbest hareketi engellememesi gerekir.
Binada yangın tüpü zorunlu mu?
(2) Düşük tehlike sınıfında her 500 m2, orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg’lık kuru kimyevî tozlu veya eşdeğeri gazlı yangın söndürme cihazları bulundurulması gerekir.
B Sınıfı Yangın: Sıvı haldeki yanıcı maddelerin yanmasıyla oluşan yangınlardır. Örneğin benzin, alkol tiner gibi maddelerin yanması sonucu oluşan yangınlar B sınıfı olarak tanımlanır. Bu yangınları söndürmek için su kullanılmamalıdır. Kuru kimyevi tozlu veya köpüklü söndürücüler kullanılabilir.
(5) Taşınabilir söndürme cihazlarında söndürücünün duvara bağlantı asma halkası duvardan kolaylıkla alınabilecek şekilde yerleştirilir ve 4 kg’dan daha ağır ve 12 kg’dan hafif olan cihazların zeminden olan yüksekliği yaklaşık 90 cm’yi aşmayacak şekilde montaj yapılır.
Yuvarlak hortumlu yangın dolap dizayn debisi kaç olmalıdır?
5) İçinde itfaiye su alma ağzı olmayan yuvarlak yarı-sert hortumlu yangın dolaplarında tasarım debisinin 100 l/dak ve tasarım basıncının 400 kPa olması şarttır.

Kaçış uzaklığı nedir?​

Oda, koridor ve benzeri alt bölümlere ayrılmış büyük alanlı bir katta, odanın en uzak bir noktasından odanın çıkış kapısına kadar ölçülen uzaklığın 15 m’yi aşmaması şartıyla, kaçış uzaklığı, odanın çıkış kapısından başlayarak bir kaçış merdivenine, kaçış geçidine veya dış açık alana açılan çıkış kapısına kadar olan …

Iki yönlü kaçış mesafesi nedir?​

Uluslararası standartlara göre kullanım amacına ve binanın risk sınıfına göre, tek bir yönden kaçış olması durumunda bir mahalden çıkış en fazla 6-12 m ve yangın merdivenine ulaşmak için toplam mesafe 12-18 m, birden fazla çıkış olması durumunda bu değerler 12-24 m ve 25-45 m olmaktadır.
Yangın tüpü bulundurmak zorunlu mu?
İçişleri, Bayındırlık ve İskan Ve Ulaştırma Bakanlıklarından Karayolları Trafik Yönetmeliği : Araçlarda Bulun- durulması Mecburi Gereçler 1 Sayılı Cetvel. “-Otomobil,minibus,kamyonet, otobüs, kamyon, çekici ve tehlikeli madde taşıyan bütün araçlar, yangın söndürme cihazı bulundurmak zorundadır.
 

Similar threads

Geri
Üst