AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asagidaki giderlerden hangisi onceden belirlenen dagitim anahtarlari yardimiyla sefer maliyetine yuklenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Aşağıdaki giderlerden hangisi önceden belirlenen dağıtım anahtarları yardımıyla sefer maliyetine yüklenir?​

Dolaylı ulaşım giderleri geminin tamamının sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak amacıyla yapılırlar ve önceden belirlenen dağıtım anahtarları yardımıyla sefer maliyetlerine yüklenirler.

Konteyner gemileri kaç para?​

Ortalama fiyatı 17,6 milyon dolar! Feeder konteyner gemileri 2020’nin ilk yarısına göre 5,1 artış gösterdi ve toplam 167 feeder gemi satın alımı gerçekleşti. Fiyatları açıklanan feeder gemilerinin Haziran ayında ortalama fiyatı 17,6 milyon dolardı.

Dünyanın en büyük yük gemisi kaç ton yük taşır?​

Dünyanın en büyük yük gemisi kaç ton yük taşır?
Daewoo Tersanesi, Brezilyalı maden şirketi Vale için dünyaın en büyük dökme kuru yük gemisini (bulk) inşa etti. 400.000 dwt’lik geminin tonajı Türk tersanelerinin son iki yılda inşa ettiği gemilerin toplam tonajından daha fazla.

1 Dağıtım nedir?​

1 Dağıtım nedir?
Dağıtım: Üretimle ilgili olarak ortaya çıkan tüm giderler esas üretim gider yerlerine, yardımcı üretim gider yerlerine ve hizmet gider yerlerine dağıtılır.

Sefer giderleri nelerdir?​

Sefer maliyeti bulunurken de, hesaplanmış olan bu günlük işletim gideri geminin seferde geçirdiği gün sayısıyla çarpılarak sefer maliyetini oluşturan diğer kalemlere eklenir. Bu giderlere geminin bakım tutum, sigorta, personel giderleri, haberleşme ve diğer (ofis, kırta- siye, su, vb.) giderler dâhil edilir.

Armatörler ne kadar para kazanıyor?​

Bazı armatörler tek bir gemi ile yollarına devam ederken, bazı armatörler ise pek çok gemi ile yollarına devam etmektedir. Bazı küçük armatörler 10000 dolar gibi rakamlar kazanırken, büyük armatörlerin kazançları ise 30000 milyon dolara kadar çıkabilmektedir.

1 DWT kaç tondur?​

1 DWT kaç tondur?
Dedveyt Tonaj Nedir? (Deadweight Tonnage) Bir gemi yük, yolcu, personel, kumanya, yakıt ve tatlı su ile tam olarak yüklendiği zaman tuzlu suda yaz draft’ına kadar battığında, 2240 librelik ton olarak taşıdığı ağırlıktır. Bu tonajın önemi, gemi ağırlık olarak taşıyabileceği yüklerin konulmasında ortaya çıkar.

Dünyanın en büyük gemisi kaç konteyner taşır?​

Dünyanın en büyük gemisi kaç konteyner taşır?
MSC Daniela: 366 metre 165,000 grostonluk Panama bayraklı MSC Daniela, Güney Kore’de Geoje Tersanesi’nde Samsung Heavy Industries tarafından inşa edilip Mediterranean Shipping Company (MSC)’ye 2008 yılında teslim edildi.13,800 TEU yük kapasitesiyle zamanının klaslanmış en büyük konteyner gemisiydi.

Sefer maliyetine yüklenen giderler arasında bulunan dolaylı ulaşım giderleri, geminin tamamının sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak amacıyla yapılır ve önceden belirlenen dağıtım anahtarları yardımıyla sefer maliyetlerine eklenir. Bu giderler, geminin seferde geçirdiği gün sayısıyla çarpılarak sefer maliyetini oluşturan diğer kalemlere eklenir. Sefer giderlerine geminin bakım tutumu, sigorta, personel giderleri, haberleşme ve diğer giderler de dâhil edilir.

Diğer yandan, büyüklüğüyle dikkat çeken gemilerle ilgili bilgilere de değinmek gerekirse, Daewoo Tersanesi tarafından inşa edilen dünyanın en büyük dökme kuru yük gemisi 400.000 dwt’lik tonaja sahiptir. Ayrıca, MSC Daniela, 13,800 TEU yük kapasitesiyle zamanının en büyük konteyner gemilerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Kısacası, sefer maliyetlerinde dolaylı ulaşım giderleri gibi belirlenen giderler, geminin düzgün çalışması için yapılan harcamaları ve hizmetleri içerir ve önceden belirlenen dağıtım anahtarlarıyla sefer maliyetlerine eklenir. Büyük tonajlı gemiler ve konteyner gemileri de sektördeki önemli oyuncular arasında yer alırlar.