- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 258.416
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aşağıda belirtilen hangi faaliyet ve kişiler hakkında iş sağlığı ve güvenliği kanunu hükümleri uygulanır?
MADDE 2 – (1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği Durdurma kararı mülki idare amirine bildirildikten sonra karar mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır?
Soru 204- İSG Kanunu gereği durdurma kararı Mülki İdare Amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır? 24 saat içinde uygulanmak zorundadır.6331 sayılı kanunda çalışanların yükümlülüklerinden kaçıncı maddede bahsedilmektedir?
6331 sayılı kanunda çalışanların yükümlülüklerinden kaçıncı maddede bahsedilmektedir?6331 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde, Kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek olarak ortaya konulur ve 2 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasında.
Hangisi 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında değildir?
6331 Sayılı Kanun Kapsamına Girmeyenler MİT ve TSK faaliyetlerini kapsamaz, Acil ve afet durumlarının faaliyetlerini kapsamaz, Evde hizmetçi olarak çalışanları kapsamaz, Hükümlü ve tutukluları infaz esnalarında, kültür ve meslek edinme faaliyetlerinde kapsamız.İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği işveren durdurulan işyerine ait durdurma kararına hangi sürede nereye itirazda bulunur?
MADDE 12 – (1) Durdurma kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde, bu kararın yerine getirildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde itiraz hakkı vardır. (2) İş mahkemesine itiraz işin durdurulması kararının uygulanmasını durdurmaz. Mahkeme itirazı öncelikle görüşür ve altı iş günü içinde karara bağlar.İş yerinde iş yapan gerçek kişiler hangi isimle adlandırılır?
İş yerinde iş yapan gerçek kişiler hangi isimle adlandırılır?Madde 2 – Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren, işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir.
Anayasamızın 2. maddesinde yer alan “sosyal devlet” ilkesi dikkate alındığında, devletin çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini sağlama yükümlülüğünün sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğu açıktır.
Yürütülen işyeri sağlık hizmetlerinin miktar ve kapsamının, koruyucu-önleyici hekimlik faaliyetlerinin bulgularıyla, sonuçlarının işletme yönetimine ve yasal gereksinimlere uygun olarak bölge çalışma müdürlüklerine raporlanması işyeri hekimlerinin temel görevleridir.