Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asagi akis ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Aşağı akış ne demek?​

Geçip gitme, sürüp gitme.
Yukarı akış ne demek?
Yukarı akış, bir sunucudan yerel bir makineye aktarılan verilere atıfta bulunan aşağı akışın tersidir. İnternet düğümlerine atıfta bulunurken, İnternet omurgasına daha yakın olan bir düğümün, omurgadan daha uzakta olan bir düğümün akış yukarı olduğu söylenir.

Downstream gen ne demek?​

Başlama noktasından önceki diziler upstream,sonraki diziler downstream olarak adlandırılır. DNA’da bulunan bilgi işlevsel protein veya RNA ürünlerinin sentezini sağlar. Bu işlevsel ürünleri kodlayan DNA dizilerine gen, bunların oluşumuna da “gen ifadesi” denir.
Downstream nedir biyoloji?
Moleküler biyolojide akış yukarı ve akış aşağı terimleri DNA veya RNA’da relatif konum belirtmek için kullanılan terimlerdir. Her DNA veya RNA ipliğinin bir 5′ ucu ve bir 3′ ucu vardır, bunlar riboz veya deoksiriboz halkasındaki karbonların numaralarıyla ilişkilidir.
Upstream veya memba, petrol sektöründe yaygın bir şekilde arama ve üretim (E&P) olarak bilinir. Petrol ve doğal gaz endüstrisi genellikle upstream (yukarı akış veya kaynak), midstream (orta akış) ve downstream (aşağı akış) şeklinde üç ana bileşene ayrılmaktadır.
Upstream internet ne demek?
Upstream, kullanıcılarla sunucu, arasındaki bağlantıyı açıklamak için kullanılan bir terimdir. Upstream, verilerin sunucudan kullanıcıya gönderildiği en temel nokta olarak da, özetlenebilmektedir. Bu tanımların haricinde Upstream, telekomünikasyon alanında kullanıcının gönderme hızı olarak da özetlenebilmektedir.

Upstream Supplier ne demek?​

isletmecilik jargonunda, uretim zincirinin en tepesindeki faaliyetleri nitelemek icin kullanilan sozcuk. ornegin, soz konusu uretim bal yapimi ise, cicek tarlasina yapilan yatirimlar, ve ciceklerden balin alinip fabrikaya transfer edilmesi upstream aktiviteler olarak kabul edilir.

Geri