Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arzuhan Doğan Yalçındağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
işkadını
TÜSİAD Eski Başkanı
Profesyonel iş hayatına 1990 yılında Milpa bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurarak başladı. 1992 yılına kadar bu şirkette yöneticilik yaptı. 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın kuruluş çalışmalarına katıldı. Bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulunda yer aldı.
1995-1996 yılları arasında, Milliyet Dergi Grubunun yönetiminde görev aldı. Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlendi. 1996 yılında Kanal D’de çalışmaya başladı. Doğan TV ve Radyolarda CEO ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü. 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlattı. Proje Amerikalı Time Warner Grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN TÜRK adıyla yayın hayatına başladı.
Aydın Doğan Vakfı’nın kurucularından olup, Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.
Aynı zamanda, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği görevlerini de sürdürdü.
Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin Kurucu Başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürüttü.
TÜSİAD başkanı seçildi. TÜSİAD’ın tarihindeki ilk kadın başkanı oldu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türk işkadını ve TÜSİAD'ın eski başkanı olarak önemli bir iş hayatına sahiptir. Profesyonel kariyerine 1990 yılında Milpa bünyesinde Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurarak adım atmıştır. 1992 yılına kadar bu şirkette yöneticilik yapmıştır. 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank'ın kuruluş çalışmalarına katılmış ve bankanın faaliyete geçmesiyle birlikte yönetim kurulunda yer almıştır.

Daha sonra, 1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubunun yönetiminde görev almış ve finans bölümünün sorumluluğunu üstlenmiştir. 1996 yılında Kanal D'de çalışmaya başlayarak Doğan TV ve Radyoları ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO görevlerini üstlenmiştir. 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında işbirliği yaparak CNN TÜRK'ün kurulmasına öncülük etmiştir.

Ayrıca Aydın Doğan Vakfı'nın kurucuları arasında yer alarak yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği gibi çeşitli önemli görevleri üstlenmiştir.

Ayrıca Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin Kurucu Başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürütmüştür. 2015 yılında TÜSİAD'ın başkanı seçilerek bu kuruluşun tarihindeki ilk kadın başkanı olmuştur. Arzuhan Doğan Yalçındağ, hem iş dünyasındaki başarılarıyla hem de topluma katkılarıyla önemli bir isimdir.

Geri