AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Artroskopi ameliyati ne icin yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.110
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Artroskopi ameliyatı ne için yapılır?​

Artroskopi, eklemi ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan minimal bir cerrahi yöntemdir. Artroskopi kelimesi latince kökenli olup, artros [eklem] ve skopi [gözlemek] anlamına gelen köklerden türetilmiştir. Yani, artroskopi “eklemin içini görmek” anlamına gelir.

Artroskopi kimlere yapılır?​

Artroskopi kimlere yapılır?
Diz Artroskopisi Hangi Durumlarda Yapılır?
- Diz artroskopisi şu durumlarda uygulanır:
- Yırtık menisküslerin tedavisi.
- Ön çapraz bağlarının yırtılması
- Kıkırdak nakli.
- Hasar gören eklem kıkırdaklarının törpülenmesi.
- Gergin durumdaki bağların esnetilmesi.
- Eklem içinde dolaşan serbest parçaların çıkartılması (kemik parçaları vb.)

Artroskopik ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu nedir?​

Artroskopik ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu nedir?
Artroskopik Ön Çapraz Bağ Rekontrüksiyonu (Hamstring otogrefti ile anatomik tek femoral tünel) Ameliyat Tekniği: Diz önünden yaklaşık 3-4 cm’lik alandan girilerek hamstring ve semitendinosus tendonları bağ yerini alması için greft olarak alınır.

Artroskopi ameliyatı kaç saat sürer?​

Eklem içinde meydana gelen hasarların tetkik ve tedavisinde kullanılan artroskopi ameliyatı ortalama 30-60 dakika sürer.

Artroskopi Seti ne işe yarar?​

Artroskopi Seti ne işe yarar?
Artroskopi nedir, nasıl yapılır. Artroskopi sözcüğü eklemin içine bakmayı ifade eder. Fiberoptik cihazlar (kamera ve ışık sistemleri) kullanılarak eklemlerin içleri görüntülü muayene edilir. Eklem içi dokulardaki hastalık ve yaralanmalar bu şekilde eklem açılmadan görülerek gerekli tedavileri yapılır.

Ayak bileği artroskopisi kimlere yapılır?​

Ayak bileği artroskopisi kimlere yapılır?
Ayak bileği artroskopisi kıkırdak lezyonlar, yumuşak doku ve kemik sıkışması ağrıları, eklem içindeki serbest cisimlerin çıkartılması, ayak bileği kireçlenmesi, ayak bileği sıkışması, lateral bağ yaralanmaları, sinovit ve romatizmal hastalıklarda uygulanabilir.
Artroskopi tedavisi ne kadar sürer?​
Artroskopi 30 dakika ila 1 saat sürebilir ve lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Artroskop (bir ucunda ışık olan ince bir tüp) ve gerekiyorsa diğer cerrahi gereçlerin eklem içine sokulabileceği iki küçük kesi açılır.

Ön çapraz bağ ameliyatında vida takılır mı?​

Ön çapraz bağ ameliyatında vida takılır mı?
Kemik-Tendon-Kemik Greftler i Greft yerleştirildikten sonra titanyum, çelik ya da emilebilir vida, çivi veya staple ile sabitlenir.

Ön çapraz bağ ameliyatı nedir?​

Ön çapraz bağ ameliyatı nedir?
Ön çapraz bağ ameliyatı, dizindeki ön çapraz bağın işlevini geri kazandırmak için yapılan bir cerrahi müdahaledir. Ön çapraz bağ yaralanmaları yaygın olarak basketbol, futbol, kayak ve jimnastik gibi ani hareketler ve dönmeler içeren spor aktivitelerinde daha sıklıkla ortaya çıkar.

Y tur seti ne ise yarar?​

Ayrıntılar. Üroloji ve artroskopi ameliyatlarıda gerekli olan maksimum akış ve basınç performansı sağlamaktadır.

Ayak bileği artroskopisi nedir?​

Ayak bileği artroskopisi nedir?
Ayak bileği artroskopisi ayak bileği ekleminin içine artroskop denilen uzun teleskopik kameralarla bakmak ve inceleme yapmak anlamına gelir. Artroskopi işlemi genel ya da bölgesel anestezi altında, ameliyathanede steril koşullar altında uygulanır.

Ayak bileği artroskopisi neden yapılır?​

Ayak bileği artroskopisi neden yapılır?
 
Ayak bileği artroskopisi, genellikle ayak bileğiyle ilgili şu durumlarda yapılabilir:

1. **Kıkırdak lezyonları**: Ayak bileği eklemindeki kıkırdak hasarlarının incelenmesi ve gerektiğinde tedavi edilmesi amacıyla yapılabilir.

2. **Yumuşak doku ve kemik sıkışması ağrıları**: Bu tür durumların tespiti ve tedavisi için ayak bileği artroskopisi gerekebilir.

3. **Eklem içinde serbest cisimlerin çıkartılması**: Eklemin içinde dolaşan serbest parçaların tespiti ve çıkartılması için ayak bileği artroskopisi tercih edilebilir.

4. **Ayak bileği kireçlenmesi ve sıkışması**: Eklemin kireçlenmesi durumunda tanı ve tedavi için artroskopi yöntemi kullanılabilir. Ayrıca, eklemin sıkışması sorunlarında da artroskopi yapılabilir.

5. **Lateral bağ yaralanmaları**: Ayak bileği dış yan bağlarında meydana gelen yaralanmaların değerlendirilmesi ve tedavisi için artroskopi gerekebilir.

6. **Sinovit ve romatizmal hastalıklar**: Eklemin içindeki zar (synovium) iltihaplanması durumunda, ayak bileği artroskopisi yapılabilir.

Bu durumlar genellikle ayak bileğiyle ilgili ağrı, hareket kısıtlılığı veya instabilite gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ayak bileği artroskopisi, tanı koymak ve tedavi etmek için önemli bir cerrahi yöntemdir. Ameliyatı yapılacak kişinin durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak doktorlar bu yöntemi uygun görebilirler.
 
Geri
Üst