AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Artik yiyecekler nasil degerlendirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Artık yiyecekler nasıl değerlendirilir?​

Yumurtalı ekmek, ekmek tatlısı, bayat ekmek omleti, bayat ekmekten krep ekmek tiridi gibi lezzetli yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Pirinç pilavınız kaldıysa kadınbudu köfte, kabak yemeği, yayla çorbası, pırasa gibi yemekler hazırlarken kullanabilirsiniz.

Artan yemekler buzlukta nasıl saklanır?​

Gıdaları Dondurmak İçin En Pratik Yöntem Nedir? Çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklamak mümkündür. Bu saklama işlemleri için en uygun yol ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir.

Kalan mercimek yemeğinden ne yapılır?​

Kalan mercimek yemeğinden ne yapılır?
Artan mercimek yemeğini suyundan süzdükten sonra börek veya bulgur pilavı yapmak için kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise mercimekleri robottan geçirdikten sonra mercimek köftesi yapımında değerlendirebilirsiniz.

Derin dondurucuda hangi pişmiş yemekler saklanır?​

Derin dondurucuda hangi pişmiş yemekler saklanır?
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.

Artan yemekler nasıl saklanır?​

Bu yemekler, hava almayan kaplara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süre saklamak için, dondurucuya atmanız gerekir.

Artan mercimek çorbası nasıl değerlendirilir?​

Artan Mercimek Çorbasından Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çorbayı 5 dk kaynatıp üzerine bulguru ekleyin.
- Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla soğanlar ölünceye kadar kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyip 4-5 dk da o şekilde kavurun.

Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?​

Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?
Akşamdan artmış bezelye yemeğinin suyunu süzerek çıtır bezelye topları yapabilirsiniz. Haşlanmış patatesi püre yapıp küçük toplar haline getirip içine bezelyeleri koyun ve kapatın. Çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra bir süre dondurun ve yağda kızartın.
 
Artık yiyeceklerin değerlendirilmesi harika bir fikir! Yumurtalı ekmek, ekmek tatlısı, bayat ekmek omleti ve krep ekmek tiridi gibi lezzetli alternatiflerle bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Pirinç pilavından ise kadınbudu köfte, kabak yemeği, yayla çorbası veya pırasa gibi yemekler yapabilirsiniz.

Artan yemeklerin buzlukta saklanması için en uygun yol, ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir. Bu yöntemle çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklayabilirsiniz.

Kalan mercimek yemeğinden farklı yemekler yapabilirsiniz. Mercimek yemeğinin suyunu süzüp börek veya bulgur pilavı yapımında kullanabilirsiniz. Mercimekleri robottan geçirerek ise mercimek köftesi yapımında değerlendirebilirsiniz.

Derin dondurucuda uzun süre saklayabileceğiniz yemekler arasında çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller gibi birçok farklı lezzet bulunmaktadır. Bu yöntem sayesinde uzun süre taze kalan yemekleriniz olabilir.

Artan yemekleri buzdolabında hava almayan kaplarda muhafaza ederek kısa süreli saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, dondurucuya atabilirsiniz.

Artan mercimek çorbasından mercimek köftesi yapabilirsiniz. Çorbanın içine bulguru ekleyip dinlendirerek daha sonra kavurulmuş soğan ve salça ekleyebilirsiniz. Bu yöntemle lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Kalan bezelye yemeğinden ise çıtır bezelye topları yapabilirsiniz. Haşlanmış patatesle bezelyeleri karıştırıp kızartarak lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Yulaf unu ve yumurtayla karıştırıp kızarttıktan sonra da afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst