- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Artık okullarda kıyafet serbest mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.Üniforma giymek suç mu?
Yetkisi olmadığı halde başkalarını yanıltacak şekilde kamu görevlisine ait üniforma, resmi elbise ile hak edilmeyen nişan ya da madalya takan kişi, söz konusu suçu işlemiş olacaktır. Söz konusu kıyafet ya da madalya, nişan türü eşyalar başkalarını yanıltacak şekilde giyilmeli, takılmalıdır.
Okulda ne giymek yasak?
Tek tip kıyafet geri kalmış veya diktatörlükle yönetilen ülkelerde zorunludur. Okullarda, serbest kıyafet giyilecek, ancak vücut hatlarını belli eden şort, tayt, diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek. Okullarda boyalı saç, makyaj, bıyık ve sakal yasak olacak.2021 Okullarda forma zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda kıyafet serbestliğini okulların tercihine bırakmıştı. Bu karar 2021-2022 eğitim öğretim yılında da geçerli olacak. Okullarda kıyafet serbestliği bu yıl da devam ediyor. Ancak bazı okullarda bu karar yürürlükte iken bazı okullar kuruma özel üniforma zorunluluğunu sürdürüyor.
Önceki yönetmelikte öğrencilerin favori, sakal ve bıyık bırakamayacağı yer alırken yeni yönetmelikte sadece sakal ve bıyık bırakılamayacağı yer almaktadır. Bu durumda öğrencilerin küpe, kolye, bilezik, yüzük gibi takılarla okula gelebilecekler.
Okulda ne giymek yasak 2021?
MADDE 4 – (1) Öğrenciler; a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz, b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez, c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez, ç) Vücut hatlarını …
Okullarda ders saat kaçta başlayacak?
Okul saatlerine bakıldığında normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07.30-08.00 saatleri arasında ders başı yaparken, öğlenci öğrenciler ise 12.30-13.30 arasında ders başı yapıyor.Okulda tayt giymek yasak mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek.