AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Artik ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Artik ne demek?​

İçildikten, yenildikten veya kullanıldıktan sonra geriye kalan. Daha çok, daha fazla.

50 1 Nedir Ekşi?​

işine gelince 1 oy farkla başkan olunacağını söyleyen kişinin, şimdi onbinlerce oy farkla belediye başkanı olunamayacağını söylemesi durumu.

++ 1 ne demek?​

++ 1 ne demek?
++i => i’yi bir arttır ve devam et demektir. i++ => Eğer i üzerinde bir işlem varsa onu i üzerinden yap o işlem bittikten sonra i’yi bir arttır demektir.

Iki günde bir ne anlama gelir?​

Günaşırı kelimesinin doğru anlamı ‘iki günde bir’ şeklinde öne çıkmaktadır. Yani diğer bir anlamı ile bir gün ara vermek olarak günaşırı kelimesi kullanılır. Türkçede bu kelime çok sık, sürekli olarak ya da her gün gibi anlamlar taşımaz.

Artık kelimesinin kökü nedir?​

Eski Türkçe art- fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir. art- maddesine bakınız.

Eski dilde artık ne demek?​

Eski dilde artık ne demek?
küsur / küsûr. (Tekili: Kesir) Artan parçalar, geri kalan adetler. Artık.

Birincil ne anlama gelir?​

birincil ne demek? Sırada, önemde ilk yeri alan. Temel olarak alınan, ana, temel, esas, asli.

Iki günde bir ne demek örnek?​

Gün aşırı kelimesi ara verilerek yapılan bir durum ya da iş anlamına gelmektedir. Özellikle iki günde bir olarak öne çıkan bir kelimedir. Buna bir örnek vermek gerekirse; ”Bu ilacı günaşırı kullanmanız gerekmektedir.”

Günde 1 defa ne demektir?​

Günde 1 defa ne demektir?
zarftir. bir gün arayla manasına gelen sözcük.

Artık isim mi fiil mi?​

NOT : “Artık” kelimesi “bundan sonra” anlamına gelirse zarf olur: Artık size güvenmiyorum. “Artık” kelimesi isim ve sıfat olarak da kullanılabilir.

Osmanlıca artık ne demek?​

fazla / فضله Çok ziyâde, artık, artan. İleri.

Iki günde bir nasıl yazılır?​

Iki günde bir nasıl yazılır?
Bir gün arayla, iki günde bir anlamına gelen günaşırı kelimesi, çoğu zaman gün aşırı şeklinde yazılarak cümle içinde hatalı kullanılabiliyor. Gün ve aşırı kelimelerinin birleşimiyle meydana gelen bu kelimenin doğru yazımı bitişik olarak günaşırı şeklinde olmalıdır.

Bir gün ara ile iki günde bir ne demek?​

Gün aşırı kelimesi bilinen fakat çok fazla kullanılmayan kelimelerden biridir. Halk arasında hataya düşüp “her gün” olarak bilinse de aslında gün aşırı kelimesi “bir gün ara ile, iki günde bir” anlamlarına gelmektedir ve zarf türünden bir sözcüktür.
 
Artık kelimesi, bir kullanıldıktan sonra geriye kalan anlamına gelir. Ayrıca "daha çok, daha fazla" anlamına da gelir. Örneğin, "Yemeğin artık kısmını sonra yiyebilirsin" cümlesinde artık kelimesi geriye kalan kısmı ifade etmektedir.

50 1 Nedir Ekşi başlığındaki tanım, bir kişinin 1 oy farkla başkan olunacağını söyledikten sonra seçim sonucunda onbinlerce oy farkla başkan olunamayacağını ifade etmektedir.

"++ 1 ne demek?" sorusu ise bir programlama ifadesidir. "++i" ifadesi i değeri bir arttır ve devam et anlamına gelirken, "i++" ifadesi eğer i üzerinde bir işlem varsa o işlemi i üzerinden yap ve sonra i'yi bir arttır anlamına gelmektedir.

"Iki günde bir" ifadesi, günaşırı kelimesinin doğru anlamıdır. Bu ifade, bir gün arayla demektir. Yani her iki günü kapsayan bir periyodu ifade eder.

"Artık" kelimesinin kökü, Eski Türkçe "art-" fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir. Yani "art-" fiiline "kalan" anlamını katan +Ik soneği eklenerek "artık" kelimesi oluşturulmuştur.

"Birincil" kelimesi, sırada, önemde ilk yeri alan, temel olarak alınan anlamına gelir. Temel, esas anlamını taşır ve önemli bir konumda olduğunu vurgular.

"Iki günde bir" ifadesi, gün aşırı şeklinde ifade edilen bir durumu veya işi anlatır. Örneğin, "Bu ilacı günaşırı kullanmanız gerekmektedir" cümlesindeki kullanımıyla her iki günde bir anlamına gelir.

"Günde 1 defa" ifadesi, bir gün arayla demektir. Yani her gün değil, günleri aralayarak bir defa anlamına gelir.

"Artık" kelimesi hem zarf hem de isim/sıfat olarak kullanılabilir. "Artık" kelimesi "bundan sonra" anlamına geldiğinde zarf olarak kullanılırken, diğer durumlarda isim veya sıfat olarak da kullanılabilir.

Osmanlıca'da "artık" kelimesi "fazla, çok ziyâde, artan, ileri" anlamlarına gelir.

"Iki günde bir" ifadesi, bitişik olarak "günaşırı" şeklinde yazılmalıdır. Bu ifade, bir gün arayla veya iki günde bir anlamına gelir.

"Bir gün ara ile iki günde bir" ifadesi, günaşırı kelimesiyle aynı anlamı taşır. Yani bu ifade, bir gün ara ile veya iki günde bir anlamına gelir.
 
Geri
Üst