AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arti kelimesinin zit anlamlisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Artı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?​

2. –s matematik Sıfırdan küçük, önünde eksi işareti bulunan (sayı), menfi, nakıs, negatif, artı karşıtı.

Tüketim kelimesinin zıt anlamı nedir?​

Tüketim kelimesinin bir de zıt anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Tüketim kelimesinin yukarıdaki anlatımlarda esas alınarak yapılan çıkarıma göre zıt anlamlı kelimesi üretimdir.

Korkak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?​

Korkak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Korkak Zıt Anlamlısı Korkak, başa gelen olaylardan korkan kişiler için kullanılan bir sıfattır. Bu sıfatın tam tersi durumları için kullanılabilecek çok sayıda zıt anlamlı kelime bulunmaktadır. Buna göre; cesur, bahadır, dilaver ve gözü pek sözcükleri korkağın zıt anlamlarıdır.

Tahta kelimesinin zıt anlamı nedir?​

Her kelimenin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Örnek verecek olursak tahta, kitap, bardak ve mavi kelimeleri gibi kelimelerin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.

Artının zıt anlamlısı eksi midir?​

1. isim, matematik Toplama işleminde + işaretinin adı, zait. 2. sıfat, matematik Sıfırdan büyük, önünde artı işareti bulunan (sayı), eksi karşıtı, pozitif.

Tüketim kelimesinin eş anlamlısı nedir?​

Tüketim kelimesinin eş anlamlısı nedir?
TÜKETİM KELİMESİNE BENZER KELİMELER Bu bahsettiğimiz kelimeler şunlardır: Bitirme. Harcama.

Korkak eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?​

Başa gelen olay ya da kişilerden korkma durumu olarak ifade edilen ve sıfat olarak bilinen korkak zıt anlamlısı; cesur, bahadır, dilaver ve gözü pek sözcükleridir.

Korkak kelimesinin eş anlamı nedir?​

Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan, yazılışları farklı olan kelimelerdir. Bu kelimeler birbirlerinin yerlerine kullanılabilmektedir. Korkak kelimesinin ise dört farklı eş anlamlısı bulunmaktadır. Korkak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri ”alçak, namert, ödlek, tabansız” sözcükleri olmaktadır.

4 sınıf zıt anlam nedir?​

4 sınıf zıt anlam nedir?
Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirinin karşıtı kelimelerdir. Ancak bu tanım Türkçe’de yer alan her kelimenin zıt anlamı olduğu anlamına gelmez. Zıt anlamlı kelimeler genel olarak zarf ya da sıfat özelliği taşıyan kelimelerde yer alır.

Ver zıt anlamlısı nedir?​

Vermek zıt anlamlısı olan kelime almak kelimesidir.

Artı kelimesinin zıt anlamlısı "eksi"dir. Matematikte artı ve eksi işaretlerinin birbirinin zıt anlamlı olduğunu biliyoruz. Artı işareti (+) pozitif sayıları temsil ederken, eksi işareti (-) ise negatif sayıları temsil eder.

Tüketim kelimesinin zıt anlamlısı "üretim"dir. Tüketim, tüketme eylemiyle ilgiliyken, üretim ise yeni şeylerin yaratılması ve ortaya konulması anlamına gelir. Bu nedenle tüketim ve üretim kavramları birbirlerinin zıt anlamlı olarak düşünülebilir.

Korkak kelimesinin zıt anlamlısı ise "cesur", "bahadır", "dilaver" ve "gözü pek" gibi sözcüklerdir. Korkak, cesaret ve yüreklilikten yoksun olan kişiler için kullanılan bir sıfattır. Dolayısıyla cesur, bahadır, dilaver ve gözü pek kelimeleri korkak kelimesinin zıt anlamları olarak kabul edilebilir.

"Tahta" kelimesinin zıt anlamı bulunmamaktadır. Bazı kelimelerin zıt anlamlarının olmadığı durumlar da mevcuttur. Tahta, kitap, bardak gibi isimlerin zıt anlamlı kelimeleri bulunmamaktadır.

"Artı" kelimesinin zıt anlamlısı "eksi"dir. Matematikte artı ve eksi kavramları birbirinin zıt anlamlarıdır. Artı (+) pozitif sayıları ifade ederken, eksi (-) ise negatif sayıları temsil eder.

Tüketim kelimesinin eş anlamlısı "bitirme" veya "harcama" olabilir. Bu kelimeler tüketim kavramıyla benzer anlamlara sahiptirler ve birbiriyle değiştirilebilir şekilde kullanılabilirler.

Korkak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri "alçak", "namert", "ödlek", "tabansız" gibi sözcüklerdir. Bu kelimeler korkaklık durumunu vurgulamak için kullanılabilirler.

"Ver" kelimesinin zıt anlamlısı "almak"tır. Ver, bir şeyi başkasına ulaştırmak veya devretmek anlamına gelirken, almak ise bir şeyi başkasından kabul etmek veya edinmek anlamına gelir. Dolayısıyla ver ve al kelimeleri birbirinin zıt anlamlı kelimeleridir.

Geri