- Konu Yazar
Arsin ne anlama gelir?
Arşın bir osmanlı uzunluk birimidir. Arşın parmak ucundan omuza kadar uzunluğu ifade eder ortalama 75,8 cm. dir. Arşın ölçü birimi Atatürk zamanında kaldırılarak modern ölçü birimlerine geçilmiştir.Kadirim ne demek?
Arapça kökenli bir kelime olan Kadir ismi kıymet, itibar anlamında kullanılmaktadır. Bunun dışında cümle içerisinde güçlü, gücü yeten, her şeye gücü yeten tanrı anlamında sıfat olarak da kullanılmaktadır.Kaldırımın diğer adı nedir?
Kaldırım veya tretuvar, sokaklarda ve caddelerde yayaların rahat ve güvenli hareket etmesi için ayrılmış yol. Özellikle trafik eğitim terminolojisinde yaya yolu kavramı da kaldırım anlamında kullanılır.
Arsınlamak ne demek?
1. Hızlı ve açık adımlarla yürümek. 2. Adım adım, yavaş yavaş yürümek.Verşok ne demek?
rusyada kullanılan bir ölçü birimi. bir verşok, arşının 16’da biridir.Rahim ne demek ne demek?
Anlamı Bağışlayıcı, sevdiklerine ve müminlere merhamet eden, onları koruyan, onlara acıyan demektir.
Cankurtaran ne anlama gelir?
Cankurtaranlar, plaj ve havuzlarda güvenliği sağlayan ve aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına katılarak olası durumlarda ilk müdahaleyi yapan kişilerdir. Boğulma tehlikesi durumlarında kalp masajı ya da suni teneffüs gibi hayat kurtarıcı hamleleri yapmak onun görevidir.Çaresiz kaldım ne demek?
Herhangi bir durum ya da olay karşısında çözüm yolu veya çıkar yolu bulamamak, çaresiz kalmak deyimi üzerinden ifade edilmektedir.Kaldırımları arşınlayan ne demek?
kaldırımları arşınlamak ne demek? Işsiz güçsüz dolaşmak: “Kelli felli efendiden adamların hatta sarıklı ulemanın günden güne hırpanileşen kılıklarla, elleri boyunlarında, kaldırımları arşınladıklarını görüyorum.” -R. N. Güntekin.