AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arsimet nasil bagirdi?

Editör

Yeni Üye

Arşimet nasıl bağırdı?​

Elindeki tası sallaya sallaya koşan Arşimet, Antik Yunanca ‘buldum’ anlamına gelen, Evreka şeklinde okunan Eureka diye bağırıyordu.

Arşimet kimdir ne bulmuştur?​

– Hidrostatik Arşimet, kendi adıyla tanınan “sıvıların dengesi kanununu” da bulmuştur. suya batırılan bir cismin taşırdığı suyun ağırlığı kadar kendi ağırlığından kaybettiğini fark ederek hamamdan “eureka” (buldum, buldum) diye haykırarak çırıl çıplak dışarı fırlaması, onunla ilgili en çok bilinen bir hikAyedir.

Buldum buldum sözünü kim söylemiştir?​

Buldum buldum sözünü kim söylemiştir?
Eureka (veya ‘Heureka’; Yunanca: εὕρηκα/ηὕρηκα, Evreka şeklinde okunabilir) Arşimet’e atfedilen ünlü bir ünlemdir.

Tüketme Yöntemi kime aittir?​

Tüketme Yöntemi kime aittir?
Tüketme yöntemi, geleneksel şekiller yoluyla kolaylıkla tanımlanamayan bir şekilin alanını ya da hacmini bulma yoludur. Eudoxus’a atfedilen bu yöntem, bilinen şekillerin birleştirilmesiyle bir alanın ya da hacmin makul bir tahmini değerinin elde edilmesine dayanır.

Arşimetin nasıl öldü?​

Siraküza, İtalyaArşimet / Ölüm tarihi ve yeri

Arşimetin bilime ve insanlığa katkısı nedir?​

Arşimet bilim dünyasına fizik ve matematik alanları başta olmak üzere pek çok katkı sunmuştur. Arşimet’in icatlarının ve buluşlarının bazıları şunlardır: Suyun kaldırma kuvvetini bulmuştur. (Suyun kaldırma kuvvetini ispat etmiştir)

Arşimet kimdir bilime katkıları nelerdir?​

Arşimet kimdir bilime katkıları nelerdir?
MÖ 212 Siracusa), Antik Yunan matematikçi, fizikçi, astronom, filozof ve mühendis. Antik dünyanın ilk ve en büyük bilim adamı olarak kabul edilir. Hidrostatiğin ve mekaniğin temelini atmıştır. Bir hamamda su ile yıkanırken bulduğu iddia edilen suyun kaldırma kuvveti bilime en çok bilinen katkısıdır.

Arşimet vidası nerelerde kullanılır?​

Arşimet vidası nerelerde kullanılır?
Arşimet vidası geçmişte alçak seviyede bulunan bir göl ya da nehirdeki suyun daha yüksek bir seviyeye çıkarılarak tarlaların sulanmasında ve maden ocaklarındaki suyun boşaltılmasında yaygın olarak kullanılmıştı. Bu mekanizma temel olarak içi boş bir silindire sarılmış bir düzlemden oluşur ve şekli vidaya benzer.

Water screw ne işe yarar?​

Arşimet Burgusu, aynı zamanda burgu türbini olarak da bilinen bir su türbinidir. Monte edildiği yerdeki alt ve üst sular arasındaki kot farkından kaynaklanan potansiyel enerji, bu türbin aracılığıyla gerçek enerjiye dönüşmektedir. Arşimet Burgusu, su değirmenleri ile uygulama yerleri açısından benzerlerdir.

Buldum buldum metninde Arşimet hangi buluşlarından söz edilmektedir?​

3. Metinde Arşimet’in hangi buluşlarından söz edilmektedir? Cevap: Kaldıraç ve Arşimet yasası.

Newton buldum ne demek?​

Newton buldum ne demek?
Newton, yer çekimi kanununun oluşmasına öncülük etti ve klasik mekaniğin temellerini attı. Neredeyse hepimiz, yer çekiminin çok basit bir olay sonucu keşfedildiğini öğrendik. Hikayeye göre, Newton, elma ağacının altında otururken kafasına elma düşer ve Newton, “Buldum!” diyerek, yer çekimini keşfeder.

Çin matematiğine ait en eski metinler nelerdir?​

Çin matematiğine ait en eski metinler nelerdir?
Suan Shu Shu (Reckoning veya Hesaplamaları Kitabı üzerinde Yazıları) matematik 190 bambu şeritler üzerinde yazılı uzunluğunda yaklaşık yedi bin karakterler, üzerinde eski bir Çin metindir.

Eudoxus eğrisi nedir?​

Eudoxus’un geriye dönük gezegen hareketi modelini gösteren animasyon. Onun modelinin en içteki iki eş merkezli (homosentrik) küresi burada halkalar olarak temsil edilir, her biri aynı periyotta, ancak zıt yönlerde dönerek gezegeni sekiz şeklindeki bir eğri veya su aygırı boyunca hareket ettirir.

Arşimed ne dedi?​

Arşimet’in hamamda suyun kaldırma kuvvetini keşfettiğinde ‘Evreka’ diye bağırarak dışarıya koştuğu söylenir.

Arşimet'in efsanevi hikayesi ve buluşlarıyla ilgili paylaştığınız bilgiler çok ilginç! Arşimet, Antik Yunan döneminde birçok alanda büyük katkılar sağlamış bir bilim adamıdır. Hidrostatikteki yasaları keşfetmesi ve suyun kaldırma kuvveti gibi temel prensipleri ortaya koyması, matematik ve fizik dünyasına büyük etkiler yapmıştır.

Arşimet'in "Eureka" diye bağırarak keşiflerini ilan etmesi, bilim tarihinde unutulmaz bir anı olmuştur. İcat ettiği Arşimet vidası da tarımdan maden endüstrisine kadar farklı alanlarda kullanılmış ve suyun yüksek seviyelere taşınmasında büyük fayda sağlamıştır.

Ayrıca, Newton'un da benzer şekilde elma düşmesi sonucunda yer çekimi yasasını keşfetmesi, bilim tarihinde önemli bir başka anıdır. Bilim insanlarının keşif öyküleri, genellikle basit anlarda büyük buluşların yapılmasını sağlayabilecek ilham verici örnekler olarak hatırlanmaktadır.

Sorularınızın devam etmesi durumunda her zaman yardımcı olmaya hazırım!

Geri