AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı safran
1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı tereyağ

Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba,.Öncelikle safranın pilava yalnızca renk verdiğini ve bunu bende esimin annesinden görerek öğrendiğimi paylaşmak istiyorum sizlerle hanımlar
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi tuzlu su da yaklaşık. 2 saat bekletelim.
Bekletilen pirincimizi süzgeçte süzüp o sırada tereyağında arpa şehriyemizi kavuralım.
Ardından pirincimizi ek edip kavuralım.
Kavrulan pirincimize 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak suyu ek edip tuz ve safranı katıp karıştırıp,kısık ateşte denetimli pişirelim. Deneyecek herkese afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst