AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (200 cc ölçüde bardak kullandım)
2 çorba kaşığı arpa şehriye
Yeterli ölçüde zeytinyağı ve tuz
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi sıcak su ile evvelce ıslatalım, tuzda ek edelim.
En az 2 saat kadar ıslatılmış pirincimizi yıkayıp, süzelim.
Tencereye zeytinyağını ve arpa şehriyeyi alıp, pembe renk alana kadar kavuralım, üzerine pirincimizi ve tuzu ekleyip, 3 dakika kavurup suyunu ve tereyağını ek edelim.
Kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilavımızı biraz dinlendirip servis edelim. Afiyetler olsun.
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst