AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon
4 su bardağı su

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirinci uygunca yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
Pirinç nişastasını attıktan sonra düzgünce yıkayıp süzün.
Gerisinde arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
Süzülmüş pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst