Konuya cevap cer

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler

1 çay bardağı arpa şehriye

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

Tereyağ ve sıvı yağ

Tuz


Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Pirincimizi sıcak suda evvelce ıslatıp bekletiyoruz.

Yağımızı tencereye koyup eriyince şehriyelerimizi ekleyip rengi dönünceye kadar denetimli bir halde kavuruyoruz.

Üstüne süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.

Tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.

Piştikten sonra 10 dk. demlenmeye bırakıyoruz. Tencerede karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Geri
Üst