Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tereyağ ve sıvı yağ
Tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirincimizi sıcak suda evvelce ıslatıp bekletiyoruz.
Yağımızı tencereye koyup eriyince şehriyelerimizi ekleyip rengi dönünceye kadar denetimli bir halde kavuruyoruz.
Üstüne süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra 10 dk. demlenmeye bırakıyoruz. Tencerede karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tereyağ ve sıvı yağ
Tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirincimizi sıcak suda evvelce ıslatıp bekletiyoruz.
Yağımızı tencereye koyup eriyince şehriyelerimizi ekleyip rengi dönünceye kadar denetimli bir halde kavuruyoruz.
Üstüne süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra 10 dk. demlenmeye bırakıyoruz. Tencerede karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı