AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arpa Şehriyeli Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı arpa şehriye
3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağda şehriyelerimizi kavuruyoruz, ıslanmış pirinçlerimizi süzüp şehriyelerimize ek ediyoruz.
Pirinçlerimizin üstüne tuzumuzu ek edip iki dakika kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu döküp ocağımızın altını çok kısıyoruz .
Pilavımız suyunu çekene kadar bekliyoruz.
Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst