AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
️ 1 buçuk su bardağı pirinç
️ 1 su bardağı arpa şehriye
️ 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
️ 1 tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler pirinç süzgecine konularak üstünü geçecek formda sıcak su konulur.
Soğuyana kadar bekletilir.
Tencereye tereyağ eklenir tereyağ eridikten sonra arpa şehriyeler rengi değişene kadar kavrulur.
Kavrulan arpa şehriyenin üzerine pirinçleri süzüp soğuk suda yıkadıktan sonra ekliyoruz.
Püf noktası eklenen pirinçlerden sonra orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavrulmasıdır.
İyice kavrulan pirinç ve arpa şehriyenin üzerine su ek edilir (soğuk su).
Soğuk suyu ben üzerini geçecek formda hatta biraz daha fazla ekliyorum göz kararı ayarlayabilirsiniz.
Suyunu çeken pirinçlerin havlu kağıtla üzeri kapatılıp demlenmesi beklenir.
Afiyet olsun .

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst