Arpa Şehriye Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
Kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 1 yemek kaşığı)
1,5 su bardağı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize tereyağımızı alıp, eritiyoruz.
Üzerine 1 su bardağı domates rendesini katıp, domatesler suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.
Domatesler suyunu çekince 1,5 su bardağı sıcak suyu ek edip kapağını kapatarak 4-5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan domates suyuna arpa şehriyelerimizi ek ediyoruz.
Son olarak tuzumuzuda ekleyerek evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen arpa şehriye pilavımızı yarım saat kadar üzerine peçete örterek demlemeye bırakıyoruz. Arpa şehriye pilavımız hazır Deneyenlere afiyet olsun.
Not: İçeriği daha güçlü bir pilav olsun isterseniz içerisine kırmızı biber, yeşil biber, havuçta ekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken tereyağından sonra. Doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve rendelenmiş havucu ekleyerek kavurmak gerisi tanımdaki üzere

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst