Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arpa Şehriye Pilavı (Tavuk Göğüslü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Arpa Şehriye Pilavı (Tavuk Göğüslü) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
Yeterince sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı tavuk suyu

Arpa Şehriye Pilavı (Tavuk Göğüslü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü küçük küp formunda doğranır, uygun bir tavada biraz sıvı yağ katıp kavrulur .
Üzerine tuz gereğince sıcak su dökülür kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir tavaya gereğince sıvı yağ, bir yemek kaşığı tereyağı katıp 2 su bardağı arpa şehriye ek edip kızarana kadar yağda kavrulur.
Tavuk suyundan 4 su bardağı ek edip pişmiş olan tavuk göğüsleride ve ek edip tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır pişmeye bırakılır.
Buda farklı bir tat pilav denemelisiniz.

Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Pilavı (Tavuk Göğüslü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst