Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı arpa şehriye
1 domates rendesi
1 tatlı kaşığı nane
1 tane tavuk bulyon
1.5 yemek kaşığı salça
7 su bardağı sıcak su
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Uygunca ısınmasını bekleyelim ve ısınan yağın içine salça ve naneyi ekleyelim.
Akabinde bulyon ve domates rendesini ekleyip 1 -2 dakika kavuralım.
Akabinde şehriyeyi ekleyelim tekrar kavuralım.
7 su bardağı sıcak su ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı arpa şehriye
1 domates rendesi
1 tatlı kaşığı nane
1 tane tavuk bulyon
1.5 yemek kaşığı salça
7 su bardağı sıcak su
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Uygunca ısınmasını bekleyelim ve ısınan yağın içine salça ve naneyi ekleyelim.
Akabinde bulyon ve domates rendesini ekleyip 1 -2 dakika kavuralım.
Akabinde şehriyeyi ekleyelim tekrar kavuralım.
7 su bardağı sıcak su ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.