AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arpa Çorbası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Arpa Çorbası Yoğurtlu Nasıl Yapılır? Arpa çorbası yoğurtlu tarifini öğrenmek için doğru yerdesiniz. Arpa çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifte arpa, yoğurt, nasıl yapılır gibi anahtar kelimeleri kullanacağız. İlk olarak, 1 su bardağı arpayı yıkayıp süzgeçte bekletin. Ardından, bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyin ve kavurun. Daha sonra, arpayı ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Sonra, tencereye 4 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Arpayı haşladıktan sonra, 1 su bardağı yoğurdu çırpın ve çorbaya ekleyin. Son olarak, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Çorbanız servise hazır, afiyet olsun!
İçindekiler

Arpa Çorbası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?​

Arpa çorbası yoğurtlu yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. İşte arpa çorbası yoğurtlu tarifi için gerekli olan malzemeler:
– 1 su bardağı arpa
– 1 su bardağı yoğurt
– 4 su bardağı su
– 2 yemek kaşığı un
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 2 diş sarımsak
– Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)

Malzemeleri hazırladıktan sonra arpa çorbası yoğurtlu yapımına geçebilirsiniz. İşte adım adım arpa çorbası yoğurtlu tarifi:
1. Adım: Arpaları yıkayın ve süzün. Bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Arpaları 1 saat kadar suda bekletin.
2. Adım: Suda beklettiğiniz arpalara tuz ekleyin ve ocağa alın. Arpalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
3. Adım: Pişen arpaları blendır veya çatalla püre haline getirin.
4. Adım: Bir tavada tereyağını eritin. İçine unu ekleyip kavurun.
5. Adım: Yoğurdu bir kasede çırpın. İçine püre haline getirdiğiniz arpaları ekleyin ve karıştırın.
6. Adım: Tereyağlı una, yoğurtlu arpaları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
7. Adım: Arpa çorbası yoğurtlu servise hazır! Üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Arpa çorbası yoğurtlu tarifi, soğuk kış günlerinde sıcacık bir başlangıç olarak sofralarınıza lezzet katacaktır. İsteğe bağlı olarak üzerine karabiber veya nane ekleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin!

Arpa Çorbası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?​

Arpa çorbası yoğurtlu nasıl yapılır?
1. Arpa çorbası için arpa ve yoğurt gerekir.
2. Arpa, su ile haşlanır ve süzülerek kullanılır.
3. Yoğurt, bir kaba alınıp çırpılır ve tencereye eklenir.
4. Arpa suyu, yoğurtla karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
5. Tuz ve baharatlar ilave edilip çorba karıştırılarak pişirilir.

6. Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alınarak servis yapılır.
7. Üzerine nane ya da pul biber serperek servis edebilirsiniz.
8. Limon sıkarak taze bir tat elde edebilirsiniz.
9. İsteğe bağlı olarak tavuk suyu da ekleyebilirsiniz.
10. Yanında ekmek veya pilavla servis yapabilirsiniz.

Geri