Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 kilo bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
2 adet karanfil
Birkaç adet kurutulmuş gül çayı
1 çubuk tarçın
Birkaç adet ıhlamur yaprağı
Küçük 1 modül portakal kabuğu
Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soyulmuş kabakları küp küp doğrayarak genişçe bir tencereye alalım. Üzerine şekeri serpelim.
Bu biçimde tencere kapağı kapalı halde 2 saat bekleyecek. Ne kadar çok beklerseniz o kadar uygun olur tatlınız.
O sırada biraz portakal kabuğu ile bir çay bardağı ıhlamur demleyelim. Soğumaya bırakalım.
2 saatin sonunda ocağın altını en yüksek düzeye alalım, 1 çay bardağı soğutulmuş ıhlamurun neredeyse tamamını süzerek tencereye ekleyelim. Kapak kapalı halde pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladığı vakit orta ateşe getirelim, tarçın, gül ve karanfili ekleyelim. Bu halde kapak kapalı orta ateşte 1 saat pişecek.
1 saatin sonunca kapağını açalım, ocağı kısık-orta düzeye getirelim. Gül yapraklarını ve karanfili ben bu kademede tencereden çıkarıyorum.
1 saat de kapak açık halde yavaş yavaş pişecek. Denetim ederek pişirelim. Şerbet uygunca yoğunlaşıp azaldığında ve kabaklarınız istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ateşten alabilirsiniz.
Tahin, kaymak ve susam ile çok yakışıyor Afiyet olsun.
Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
2 adet karanfil
Birkaç adet kurutulmuş gül çayı
1 çubuk tarçın
Birkaç adet ıhlamur yaprağı
Küçük 1 modül portakal kabuğu
Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soyulmuş kabakları küp küp doğrayarak genişçe bir tencereye alalım. Üzerine şekeri serpelim.
Bu biçimde tencere kapağı kapalı halde 2 saat bekleyecek. Ne kadar çok beklerseniz o kadar uygun olur tatlınız.
O sırada biraz portakal kabuğu ile bir çay bardağı ıhlamur demleyelim. Soğumaya bırakalım.
2 saatin sonunda ocağın altını en yüksek düzeye alalım, 1 çay bardağı soğutulmuş ıhlamurun neredeyse tamamını süzerek tencereye ekleyelim. Kapak kapalı halde pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladığı vakit orta ateşe getirelim, tarçın, gül ve karanfili ekleyelim. Bu halde kapak kapalı orta ateşte 1 saat pişecek.
1 saatin sonunca kapağını açalım, ocağı kısık-orta düzeye getirelim. Gül yapraklarını ve karanfili ben bu kademede tencereden çıkarıyorum.
1 saat de kapak açık halde yavaş yavaş pişecek. Denetim ederek pişirelim. Şerbet uygunca yoğunlaşıp azaldığında ve kabaklarınız istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ateşten alabilirsiniz.
Tahin, kaymak ve susam ile çok yakışıyor Afiyet olsun.
Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı