Arnavut Ciğeri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
1 kg dana ciğer
Yarım su bardağı kadar un
Tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Salatası için;
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
1 tutam maydanoz

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı doğranmış ciğeri tel süzgecin içine aktarın. Üzerine biraz su gezdirip iyice süzün.
Geniş bir tepsinin içine unu serpiştirin. Ciğeri ekleyip unu her yerine gelecek şekilde harmanlayın.
Uygun bir tavaya sıvı yağını ekleyip kızdırın. Yavaşça ciğeri ekleyip iyice kavurulana kadar karıştırın.
Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Soğanı halka halka doğrayıp bir tutam tuz ile ovalayın.
İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın.
Servis tabağının orta kısmına kavrulan ciğeri etrafına ise soğan salatasını koyun. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst