- Konu Yazar
- #1
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
2 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
1 tatlı kaşığı sirke (çıtır kıvam için)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un (yaklaşık)
İç harcı için
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
5-6dal maydanoz
1 er çay kaşığı pul biber
Karabiber
Orta sosu için
125 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
En kolay, yiyecek olanların aklını başından alacak bir tanım o vakit haydi başlayalım.
Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Akabinde unu denetimli bir halde ekleyelim ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur olacak bu kıvama gelince üzerine nemli bez örtüp 15-20 dk dinlendirelim.
O sırada iç harcını hazırlayalım istediğiniz materyalle yapabilirsiniz hepsi yakışır.
Son olarak yağı eritip karıştırıp hazır edelim.
Hamuru bir iki yoğurup toparlayıp unladığımız tezgahta 20 beze yapalım 8i alt 8i üst 4 tanesi ise ortaya gelecek.
Bezeleri unlayıp akabinde oklava yahut merdane ile tatlı tabağı boyutunda açıp üzerine yağımızdan sürelim birinci sekiz beze bu formda yapıp en üstteki sekizinci bezeye yağ sürmüyoruz.
Tekrar 8 beze de tıpkı formda yapıp farklı olarak diziyoruz.
En son 4 bezeye de birebir süreci yapıp onu da farklı olarak diziyoruz üçünde de en üsttekine yağ sürmek yok.
Birinci 8i tezgaha alıp elimizle tepsimiz boyutunca açıyoruz.
Yağlı olduğu için kolay kolay yapacaksınız korkusuzca çekiştirin yırtılma olursa kahır değil elinizle düzeltin.
Tepsiye yerleştirin.
Akabinde iç harcınızı yayın.
Sonra 4 katı da açıp harcın üzerine serin tekrar harç yayıp son 8i de açıp üzerine serin.
Dilediğiniz halde dilimleyip artan yağ karışımını üstüne döküp yayın.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirin.
Üzeri kızarınca tamamdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
2 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
1 tatlı kaşığı sirke (çıtır kıvam için)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un (yaklaşık)
İç harcı için
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
5-6dal maydanoz
1 er çay kaşığı pul biber
Karabiber
Orta sosu için
125 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
En kolay, yiyecek olanların aklını başından alacak bir tanım o vakit haydi başlayalım.
Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Akabinde unu denetimli bir halde ekleyelim ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur olacak bu kıvama gelince üzerine nemli bez örtüp 15-20 dk dinlendirelim.
O sırada iç harcını hazırlayalım istediğiniz materyalle yapabilirsiniz hepsi yakışır.
Son olarak yağı eritip karıştırıp hazır edelim.
Hamuru bir iki yoğurup toparlayıp unladığımız tezgahta 20 beze yapalım 8i alt 8i üst 4 tanesi ise ortaya gelecek.
Bezeleri unlayıp akabinde oklava yahut merdane ile tatlı tabağı boyutunda açıp üzerine yağımızdan sürelim birinci sekiz beze bu formda yapıp en üstteki sekizinci bezeye yağ sürmüyoruz.
Tekrar 8 beze de tıpkı formda yapıp farklı olarak diziyoruz.
En son 4 bezeye de birebir süreci yapıp onu da farklı olarak diziyoruz üçünde de en üsttekine yağ sürmek yok.
Birinci 8i tezgaha alıp elimizle tepsimiz boyutunca açıyoruz.
Yağlı olduğu için kolay kolay yapacaksınız korkusuzca çekiştirin yırtılma olursa kahır değil elinizle düzeltin.
Tepsiye yerleştirin.
Akabinde iç harcınızı yayın.
Sonra 4 katı da açıp harcın üzerine serin tekrar harç yayıp son 8i de açıp üzerine serin.
Dilediğiniz halde dilimleyip artan yağ karışımını üstüne döküp yayın.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirin.
Üzeri kızarınca tamamdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı