Armutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler
1 föyte tart hamuru
100 gram yumuşak tereyağı
150 gram şeker
2 adet yumurta
50 gram un
100 gram öğütülmüş badem
1 kutu konserve armut, yani 9 armut yarısı
Üzeri için:
Pudra şeker
Armutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırınınızı önceden 220°c’ye ısıtın.
Şeker ve yumurtaları çırpma teliyle çırpın, un ve badem tozu karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin
Tereyağını ekleyin ve karıştırın bir tart kalıbına föyte hamurunu yayın.
Harcı hamurunun üzerine dökün.
Armutları üzerine yerleştirin ve hamurdan fazla gelen kenarlarından ama çok az alın ve kesin ( kabarma payını bırakın çok almayın)
Hamurdan kontrolü 30 dakika pişirin, kalıptan çıkarın ve şeker serpin.
Armutlu Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 föyte tart hamuru
100 gram yumuşak tereyağı
150 gram şeker
2 adet yumurta
50 gram un
100 gram öğütülmüş badem
1 kutu konserve armut, yani 9 armut yarısı
Üzeri için:
Pudra şeker
Armutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırınınızı önceden 220°c’ye ısıtın.
Şeker ve yumurtaları çırpma teliyle çırpın, un ve badem tozu karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin
Tereyağını ekleyin ve karıştırın bir tart kalıbına föyte hamurunu yayın.
Harcı hamurunun üzerine dökün.
Armutları üzerine yerleştirin ve hamurdan fazla gelen kenarlarından ama çok az alın ve kesin ( kabarma payını bırakın çok almayın)
Hamurdan kontrolü 30 dakika pişirin, kalıptan çıkarın ve şeker serpin.
Armutlu Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı