Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Armut Tatlısı (Videolu)

theking

Yeni Üye
Armut Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet armut
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
3 çay bardağı su
1 adet çubuk tarçın
Kreması için;
1 paket kremşanti
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı süt

Armut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Armutlar yıkadıktan sonra kabuklarını soyacakla ince bir halde soyuyoruz çekirdek kısımlarını meyve bıçağı ile çıkarıyoruz.
Tabanı geniş bir tencereye armutun soyduğumuz kabukları ve çekirdekli kısmını tencerenin tabanını yayıyoruz bu bize taban yaratıyor.
Armutların çukur kısmı üzerine gelecek biçimde tencereye diziyoruz. Yarım armut için bir yemek kaşığı toz şeker ekliyorum şayet biraz daha tatlı seviyorsanız en sonda iki yemek kaşığı daha serpiştirebilirsiniz tozşekerden.
Limon suyu, su ve çubuk tarçın da ekleyip ocağa alıyorum. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra fokurdamaların görecek kadar kısıyorum çok kısık yapmayın yumuşar.
Tencerenin kapağını aralık halde kapatıyorum orta ara denetim edecek pişiriyorum. Suyunu fazla eklemediğimiz için çabuk pişecek gözünüz tencerede olsun.
Kreması için; materyalleri bir kaba alıyorum mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpıyorum. Armutları tencerede soğutuyorum düzgünce soğuduktan sonra kremasını ekliyorum. Dilerseniz tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun. videomu beğendiyseniz, kanalıma yardımcı olabilirsiniz. Bu görüntüyü toplumsal ağlarda arkadaşlarınızla paylaşın. Kanalıma abone olun, zile tıklayın!. Görüntüyü değerlendirin! bizim için, kanalın gelişimi için önemlidir!.
Armut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri