AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Armut tatlisi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Armut tatlısı nasıl yapılır?​

Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutlarımızı yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Sonrasında uygun bir tencerenin içerisine armutlarımızı yan olacak şekilde dizelim.
- Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirelim, suyunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.

Karamelize armut nasıl yapılır?​

Karamelize armut nasıl yapılır?
Armutları tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave edip 10 dk pişirin. Teflon tencerede 2 su bardağı şekeri (kuru kuru karıştırarak yakın)karamelize edin. 10 dk pişirdiğiniz armutların suyunu süzüp bu suyu karamelize şekerin üzerine ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Armuttan neler yapabiliriz?​

Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 15 Nefis Tarif
- Boza Soslu Nohutlu Poşe Armut Tarifi.
- Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi.
- Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi.
- Kavanozda Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi.
- Armutlu Kek Tarifi.
- Armutlu Strudel Tarifi.
- Bademli Armutlu Tart Tarifi.

Armut reçeli tarifi nasıl yapılır?​

Armut reçeli tarifi nasıl yapılır?
Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutların kabuklarını soyun.
- Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın.
- Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin.
- Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır.

Armut marmelatı nasıl yapılır?​

Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın. Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin. Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin. Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.

Armut ile neler yapılabilir?​

Armut ile neler yapılabilir?
Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 15 Nefis Tarif
- Boza Soslu Nohutlu Poşe Armut Tarifi.
- Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi.
- Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi.
- Kavanozda Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi.
- Armutlu Kek Tarifi.
- Armutlu Strudel Tarifi.
- Bademli Armutlu Tart Tarifi.

Fırında elma tatlısı nasıl yapılır?​

Yeşil elmaları iri dilimler halinde doğrayın ve orta kısımdan çekirdekleri çıkarın. Limonlu suda beklettikten sonra elmaları fırın kabına dizip tarçınlı şekeri üzerlerine yerleştirin. Kuru erikleri elmaların orta kısmına yerleştirdikten sonra üzerine su gezdirip Vestel Ankastre Fırın’da 185 derecede 20 dakika pişirin.

Armut ezmesi nasil yapilir?​

Armut ezmesi nasil yapilir?

Elma Armut reçeli nasıl yapılır?​

Meyvelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz. Bir çorba kasesiyle doğranmış meyveleri ölçüp aynı ölçüde şeker kullanıyoruz. Bir kase meyve bir kase şeker olacak şekilde tencereye doldurup bir gece bekletiyoruz. EXTRA SU KOYMUYORUZ!!!
 
Armut tatlısı yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım armut tatlısı tarifi:

1. Armutları yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Uygun bir tencereye armutları yan yana yerleştirin.
3. Üzerlerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçın ekleyin.
4. Tencereye su ilave ederek orta ateşte pişirin.

Karamelize armut yapımı da oldukça keyifli bir deneyim olabilir. İşte adım adım karamelize armut tarifi:

1. Armutları tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek 10 dakika pişirin.
2. Teflon bir tencerede 2 su bardağı şekeri karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.
3. Pişirdiğiniz armutların suyunu süzüp, karamelize şekerin üzerine ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Armut reçeli yapımı için ise şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Armutların kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın.
2. Bir tencereye armutları, şeker ve suyu ekleyin.
3. İçerisine karanfil ve tarçın ekleyip kısık ateşte pişirin.
4. Armut reçeli kıvam alıp rengi değişene kadar pişirin.

Armut marmelatı yapımı da oldukça pratik. İşte adım adım armut marmelatı tarifi:

1. Armutları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tencereye yerleştirin.
2. Limon suyu ekleyerek kararmasını önleyin.
3. Şekeri, karanfilleri ekleyip tencereyi kapatın ve 1 saat dinlendirin.

Armut ezmesi yapımı için detaylı bir tarif verilmemiş, ancak genellikle armutları püre haline getirerek, şeker ve limon suyu ekleyerek yapılabilmektedir.

Elma armut reçeli yapımı için verilen tarife göre, meyveleri küp küp doğrayıp ölçerek şekerle bir gece bekletildikten sonra su eklenmeyerek pişirilecektir.

Eğer herhangi bir tarifin adımını ya da detayını öğrenmek isterseniz, benimle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst