AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Armut Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Armut Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağından fazla pudra şekeri
20 yaprak ıspanak (Malzemelerdeki 2 adet yumurtayla birlikte ıspanağı çiğden rondoda püre haline getirilecek)
2 su bardağı mısır nişastası
250 gram tereyağı veya margarin
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
️İçi için
4 adet elma rendelenip
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı toz şekerle suyunu çekesiye kadar pişirelim
2 çay kaşığı kadar tarçın,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Armut Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yumurta ve ıspanağı rondoda çekip, püre haline getirelim. Diğer malzemeleride ekleyip, hamur yoğuralım.
Küçük kopardığımız hamura soğuyan elma harcından koyup armut şeklini verelim. Üstlerine kürdan batıralım, piştiğinde çıkarıp.
Defne yaprağı ile tamamlayabilirsiniz fazla pişirmeyin çatlama yapabilir pişerken takip edin çatlama yapmadan fırını kapatın fırın kapağını hafif aralık bırakın içinde sıcaklığı ile kalsın.
! pişirmeden kürdan kulllanın yaprağı.
Pişirdikten sonra kullanıyoruz.
Un kıvamı azsa çatlama yapabilir ve şekli bozulabilir. Hamur çok yumuşak değil.
Yapraklar defne yaprağı çabuk solmadığı için defne tercih ediyorum.
Armut Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst