AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arma sistemi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.008
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arma sistemi ne demek?​

Arma, bazan tek şekil bazan da birkaç şeklin kompoze edilmesiyle ortaya çıkar ve her figür veya motifin ayrı ayrı, meydana getirdikleri bütünün de genel bir anlamı bulunur. Bütün dünyada görülebilen armaların kompozisyonlarında genellikle hayvan, hayalî hayvan, silâh, yıldız ve çiçek gibi motifler yer almaktadır.

Arma ne anlama geliyor?​

Arma ne anlama geliyor?
Arma kelimesi Türkçe’de “askeri donanım, silah veya zırh, gemi donanımı” anlamına gelir. İtalyanca arma “askeri donanım, silah veya zırh, gemi donanımı” sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Latince arma “araç gereç, donanım, özellikle savaş donanımı” sözcüğünden evrilmiştir.

Türkiye’nin neden bir arması yok?​

Türkiye’nin neden bir arması yok?
Çünkü Genç Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı armasını “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” dediği için ve “Laik” olduğu için kullanamazdı. Çünkü Osmanlı armasında silahlar toplar tüfekler vardı. Ayrıca Kuran’ında bulunması Laikliğe aykırı idi.

Arma Çeşitleri Nelerdir?​

Arma Çeşitleri
- Uskuna (Schooner)
- Keç (Ketch)
- Yola (Yawl)
- Sloop (Şalopa)
- Cutter (Kotra)

Armaları inceleyen bilim dalına ne denir?​

Armaları inceleyen bilim dalına ne denir?
Arma bilimi, mühür bilimi veya heraldik, eski devirlerden günümüze kadar toplumlarda kullanılan arma, bayrak, mühür, özel işaret ve unvanları inceleyen bilim dalıdır.

Tarih arma ne demek?​

Tarih arma ne demek?
Armalar, imparatorlukların bayraklarında bulunan küçük sembollerdir. Genellikle askeri kurumlarda kullanılan armalar, birçok farklı simgeden oluşur. Osmanlı döneminde ilk armalar 19. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Türklerin amblemi nedir?​
Türklerin simgesi olarak kabul edilen bozkurt figürünün yer aldığı arma resmî olarak kayda geçirilmemiş ve hiç kullanılmamıştır. Bunun yerine yalnızca ay yıldızın arma olarak kullanılmasına devam edilmiş, kimlik kartları ve pasaportlar buna göre düzenlenmiştir.

Türkiye hangi kıtada yer alır Vikipedi?​

Türkiye hangi kıtada yer alır Vikipedi?
Türkiye, Avrupa ve Asya kıtalarının kavşak noktasında yer alması nedeniyle önemli bir jeostratejik güce sahiptir. Türkiye toprakları üzerindeki ilk yerleşmeler Yontma Taş Devri’nde başlar.

Sloop yelkenli nedir?​

Sloop yelkenli nedir?
Sloop arma veya şalopa günümüzde gezi teknelerinde en çok kullanılan armadır. Sloop yelkenli arması kabaca tek direk, tek bumba, tek ön yelken (cenova veya flok) ve ana yelkenden oluşur. Direkbaşı armalı teknelerde cenova, çarmıklardan daha da geriye doğru uzanır ve genellikle ana yelkenden yüzey olarak daha büyüktür.

Okul arması hangi tarafa dikilir?​

Üniformanın sağ kol kısmında dirsek ile omuz arasında eni iki buçuk santimetre, boyu dokuz santimetre olacak şekilde kol arması dikilir.

Toplumların örf adet gelenek ve yaşayışlarını inceleyen bilim dalı nedir?​

Toplumların örf adet gelenek ve yaşayışlarını inceleyen bilim dalı nedir?
Etnoloji genel olarak ilkel toplumlar ve kabileleri incelemiştir. Son elli yıldan beri de bu bilim alı ilkel olmayan milletleri de incelemeye başlamıştır. Bu bilim dalı halkların kültürünü ve yaşayış şekillerini de inceler.

Kitabeleri inceleyen bilim dalı nedir?​

Kitabeleri inceleyen bilim dalı nedir?
Epigrafi; konusu, yazıtları ve tarihi yapıtlardaki yazıları inceleyen bilim dalıdır. Yazıt bilimi, tarihe yardımcı bilim dalıdır. Bu bilimle uğraşan kişilere yazıt bilimci veya epigrafist denir. Epigrafi Helence bir sözcüktür.
 
Arma sistemi, genellikle motiflerin kompozisyonuyla oluşturulan ve çeşitli anlamlara sahip olan bir sembol veya simgedir. Her bir motifin ayrı bir anlamı olduğu gibi, bütünün de genel bir anlamı bulunmaktadır. Dünya genelinde armaların kompozisyonlarında hayvan, hayalî hayvan, silah, yıldız ve çiçek gibi motifler sıkça kullanılmaktadır.

"Arma" kelimesi Türkçe'de "askeri donanım, silah veya zırh, gemi donanımı" anlamına gelmektedir. Kökeni İtalyanca olan arma kelimesi, Latince "araç gereç, donanım, özellikle savaş donanımı" anlamına gelen "arma" kelimesinden türemiştir.

Türkiye'nin resmi bir arması bulunmamaktadır. Genç Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı armasını kullanmadı çünkü laik bir devlet olması sebebiyle Osmanlı armasında bulunan silahlar ve Kuran'a atıflar laiklik ilkesine aykırıydı.

Arma çeşitleri arasında Uskuna, Keç, Yola, Sloop ve Cutter gibi farklı tipler bulunmaktadır. Bu armalar genellikle deniz araçlarının isimlendirilmesinde kullanılan terimlerdir.

Arma bilimi veya heraldik, arma, bayrak, mühür, özel işaret ve unvanlar gibi sembollerin incelendiği bir bilim dalıdır. Aynı zamanda mühür bilimi olarak da bilinir.

Armalar, genellikle imparatorlukların bayraklarında bulunan sembollerdir. Osmanlı döneminde armalar 19. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Türklerin simgesi olarak kabul edilen bozkurt figürünün ise resmî olarak kayda geçirilmediği ve kullanılmadığı belirtilmektedir.

Etnoloji, toplumların örf, adet, gelenek ve yaşayışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Etnoloji genellikle ilkel toplumları incelemekle tanınsa da son yıllarda daha modern toplumları da araştırmaktadır.

Epigrafi ise yazıtları ve tarihi yapıtlardaki yazıları inceleyen bir bilim dalıdır. Epigrafi ile uğraşan kişilere yazıt bilimci veya epigrafist denir. Epigrafi, tarihe ışık tutmak amacıyla önemli bir yardımcı bilim dalı olarak kabul edilir.
 
Geri
Üst