- Konu Yazar
Arkeolojik alanlar için yönetim planı hazırlanması çalışmalarında koordinasyonu kim sağlar?
Eşgüdüm ve denetleme kurulu, yönetim planı taslağını inceleyerek altı ay içinde onaylar ve planın uygulanmasını denetler.Türkiyede arkeolojik alanlar için yönetim planını kim hazırlar?
2.Yönetim Planının Hazırlanması Yönetim planı taslağı, yetkili idare tarafından atanan alan başkanının eşgüdümünde, alanın niteliğine bağlı olarak farklı meslek gruplarına mensup uzman ve danışmanlardan oluşturulacak bir ekip tarafından bu Yönetmelik esaslarına göre hazırlanır.
Alan başkanı kim atar?
belirlenir. o Seçilen adayın başka idari görevinin olup olmadığına bakılır. o Başka idari görevi var ise atama teklifi Rektörün onayına sunulur. o Rektörün onayı ile Anabilim Dalı Başkanı olarak atanır. o Adayın idari görevi yoksa Dekan tarafından atanır.
Alan yönetiminin amacı nedir?
1.Alan Yönetiminin Amacı Alan yönetimi, sit alanları ve ören yerleriyle bunların etkileşim alanlarının doğal bütünlük içerisinde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve toplumun kültürel-eğitsel ihtiyaçlarıyla buluşturulması amacıyla oluşturulmuş bir yönetim birimidir(KTVVK m.3/a-10).Alan Yönetimleri nelerdir?
Alan yönetimi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Mevzuatı çerçevesinde, sit alanları, ören yerleri, bunların bağlantı noktaları ve etkileşim alanlarıyla sınırlı olarak yürütülen faaliyetlerdir. Alan yönetimi faaliyetinde bulunulmasının ön koşulu, sit alanı ya da ören yerinin varlığıdır.
Alan yönetim plani nedir?
Bir binada yer alan dairelerin hukuk şartlarında yönetilmesi amacıyla oluşturulan sözleşmeye yönetim planı denir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 28’inci maddesini dayanak olarak gösteren yönetim planı, konutta yer alan kat sahiplerini ilgilendirir.
Yönetim planının onaylanabilmesi için toplantıya katılan kurul üyelerinin dörtte üçünün olumlu oyu gerekir. Onaylama işlemi, yönetim planı taslağının eşgüdüm ve denetleme kuruluna tebliğ tarihinden itibaren en geç altı ay içinde tamamlanır.
Alan yönetimi ne demek?
Alan yönetimi, sit alanları ve ören yerleriyle bunların etkileşim alanlarının doğal bütünlük içerisinde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve toplumun kültürel-eğitsel ihtiyaçlarıyla buluşturulması amacıyla oluşturulmuş bir yönetim birimidir(KTVVK m.3/a-10).
Alan yönetimlerine konu olanlar nelerdir?
Alan yönetiminin konu kapsamı içerisinde, sit alanları ve ören yerleriyle bağlantı noktalarının ve etkileşim alanlarının bir bütün olarak korunması, geliştirilmesi, yönetim planının hazırlanması, onaylanması, planın uygulanması ve denetlenmesi gibi temel konular bulunmaktadır.