AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arkeoloji Muzesi girisinde ne yaziyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.875
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arkeoloji Müzesi girişinde ne yazıyor?​

Osman Hamdi Bey döneminde 1883 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi’nin mimarı Alexander Vallaury tarafından yapılan neo-klasik tarzdaki yeni müze binası, 13 Haziran 1891 yılında ziyarete açıldı. Müzenin girişindeki kapıların alınlıkları üzerinde bulunan Osmanlıca yazıda “Asar-ı Atika Müzesi” (Eski Eserler Müzesi) yazıyor.

Arkeoloji Müzesi giriş ne kadar?​

Arkeoloji Müzesi giriş ne kadar?
İstanbul Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti 2021 İstanbul Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 50 Türk Lirası’dır. 18 yaşın altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir müze olduğu için girişte müzekart geçerlidir.

Arkeoloji müzesi hangi günler açık?​

Arkeoloji müzesi hangi günler açık?
İstanbul Arkeoloji Müzesi her gün açıktır. Ziyaret saatleri 09.00-18.30 saatleri arasındadır. Gişe 18.00’de kapanmaktadır.

Müze i Hümayun ne anlama gelir?​

müze-i hümayun kavramı 1869 yılında doğmuştur ve o zamana kadar bir çeşit müze görevi gören aya irini (harbiye ambarı) müze-i hümayun olarak adlandırılmıştır. toplanan eserler çoğaldıkça burası yetmemeye başlamış ve eserler çinili köşk’e nakledilmiş, yeni müze-i hümayun burası olmuştur.

Arkeoloji müzesinde neler sergilenir?​

Arkeoloji müzesinde neler sergilenir?
Arkeoloji müzesi, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapıtların sergilendiği müze türü. Arkeoloji müzelerinde sergilenen eşya çoğunluklar kap, çömlek, testi gibi pişmiş toprak malzemeler, tunç ve çeşitli madenlerden elde edilen eşyadan oluşmaktadır.

Arkeoloji Müzesi kimlere ücretsiz?​

Arkeoloji Müzesi kimlere ücretsiz?
Kimler ücretsiz girebiliyor?
- 18 Yaş altı ve 65 yaş üzeri TC Vatandaşları
- 0-12 Yaş yabancı uyruklu çocuklar.
- Er, erbaş, şehit yakınları, gazi ve gazinin refakatindekiler.
- Engelliler ve refakatçileri.
- Rehberler, rehberlik eden öğretmenler vs.
- Basın kimlik kartı olanlar.
Istanbul Arkeoloji Müzesi hafta sonu açık mı?​
İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Pazartesi günleri haricinde her gün 10:00–17:00 (01 Ekim-01 Nisan kış dönemi 09:00-18:00) saatleri arasında ziyarete açık.

Müzeler hangi gün kapalı olur?​

Müzeler hangi gün kapalı olur?
Bu müzeler dışında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzeler ise Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır. Ayrıca, müze ve örenyerleri dini bayramların birinci günü saat 13.00’a kadar kapalıdır.

Arkeoloji müzesinde kaç eser var?​

Arkeoloji müzesinde kaç eser var?
İstanbul Arkeoloji Müzeleri Sergi Salonları ve Eserleri Eski Şark Eserleri Müzesinde 18398 parça, Çivi Yazılı Belgeler bölümünde 73272 parça, Çinili Köşk Müzesinde ise 1735 parça eser bulunmaktadır. Uzmanlar ve tarihçiler ise müzenin depolarında 1.000.000 eser olduğunu belirtmektedir.

Arkeoloji müzelerinde neler olur?​

Müzeyi Hümayun başına kim getirildi?​

Müzeyi Hümayun başına kim getirildi?
osmanlı modernleşmesinin bir parçası olarak istanbul’da 1869 yılında kurulan müze. müzenin başına 1881 yılında fransa’da tahsil görmüş osman hamdi bey getirilmiştir. osman hamdi bey, 1884 yılında hükümetin asar-i atika nizamnamesi adıyla bir yasa çıkartmasını sağlamış, bu yasayla kazılarda bulunan antik eserlerin …

Asar ı Atika Nizamnamesi ne demek?​

Asar ı Atika Nizamnamesi ne demek?
osmanlı hükümetinin 1884 yılında çıkardığı, imparatorluktan dışarı tarihi eserlerin çıkartılmasını yasaklayan kanun.

Anton Dethier kimdir?​

Berlin’de Friedrich Wilhelm Üniversitesi Felsefe fakültesinde öğrenim görmüş olan Philipp Anton Dethier (1803-1881), Osmanlı Devleti topraklarında ve hizmetinde çalışmaya başlamadan önce Almanya ve Fransa’da öğretmenlik ve Almanya’da yayıncılık yapmıştır. Tarih alanında doktora derecesine sahiptir.
 
**Arkeoloji Müzesi girişinde ne yazıyor?**

Arkeoloji Müzesi'nin girişindeki kapıların alınlıklarında Osmanlıca olarak "Asar-ı Atika Müzesi" yazmaktadır. Bu ifade Türkçe'de "Eski Eserler Müzesi" anlamına gelir.

**Arkeoloji Müzesi giriş ne kadar?**

İstanbul Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 2021 yılında 50 Türk Lirasıdır. 18 yaşın altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olduğundan, girişte müzekart geçerlidir.

**Arkeoloji müzesi hangi günler açık?**

İstanbul Arkeoloji Müzesi her gün açıktır. Ziyaret saatleri 09.00-18.30 arasındadır, ancak gişe saat 18.00'de kapanmaktadır.

**Arkeoloji müzesinde neler sergilenir?**

Arkeoloji Müzesi'nde arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapılara ait eserler sergilenir. Bu eserler genellikle pişmiş toprak malzemeler, tunç ve çeşitli madenlerden elde edilen eşyalar gibi tarihi objelerdir.

**Arkeoloji Müzesi kimlere ücretsiz?**

Arkeoloji Müzesi'ne ücretsiz giriş hakkı olan gruplar şunlardır:
- 18 yaş altı ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
- 0-12 yaş arası yabancı uyruklu çocuklar
- Er, erbaş, şehit yakınları, gazi ve gazinin refakatçileri
- Engelliler ve refakatçileri
- Rehberler, rehberlik eden öğretmenler vb.
- Basın mensupları olanlar

**Istanbul Arkeoloji Müzesi hafta sonu açık mı?**

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde 10:00–17:00 (01 Ekim-01 Nisan kış dönemi 09:00-18:00) saatleri arasında ziyarete açıktır.

**Müzeler hangi gün kapalı olur?**

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzeler Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır. Ayrıca, müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13.00’a kadar kapalı olabilmektedir.

**Arkeoloji müzesinde kaç eser var?**

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde toplamda çok sayıda eser bulunmaktadır. Eski Şark Eserleri Müzesi'nde 18398 parça, Çivi Yazılı Belgeler bölümünde 73272 parça ve Çinili Köşk Müzesi'nde 1735 parça eser sergilenmektedir. Ayrıca, uzmanlar ve tarihçiler müzenin depolarında yaklaşık 1.000.000 eser olduğunu belirtmektedirler.

**Arkeoloji müzelerinde neler olur?**

Arkeoloji müzeleri, arkeolojik yöntemlerle keşfedilen tarihi eserlerin sergilendiği mekanlardır. Ziyaretçiler burada tarihi ve arkeolojik öneme sahip eserleri inceleyebilir ve tarihi geçmişi hakkında bilgi edinebilirler.

**Müzeyi Hümayun başına kim getirildi?**

1869 yılında kurulan müzenin başına 1881 yılında Fransa'da eğitim görmüş Osman Hamdi Bey getirilmiştir. Osman Hamdi Bey, 1884 yılında hükümetin "Asar-ı Atika Nizamnamesi" adıyla bir yasa çıkartmasını sağlamıştır.

**Asar-ı Atika Nizamnamesi ne demek?**

"Asar-ı Atika Nizamnamesi", Osmanlı hükümetinin 1884 yılında çıkardığı, imparatorluktan dışarı tarihi eserlerin çıkartılmasını yasaklayan bir kanundur.

**Anton Dethier kimdir?**

Philipp Anton Dethier, Berlin'de Friedrich Wilhelm Üniversitesi Felsefe fakültesinde öğrenim görmüş bir Alman tarihçi ve öğretmendir. Osmanlı Devleti topraklarında çalışmış ve Almanya ile Fransa'da da öğretmenlik yapmıştır. Tarih alanında doktora derecesine sahiptir.
 
Geri
Üst