Arkelerin enzim sistemi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
211.855
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Arkelerin enzim sistemi var mı?​

Bu morfolojik benzerliğe rağmen Arkeler’in önemli birçok geni ve metabolik yolağı, özellikle de transkripsiyon ve translasyon enzimleri bakterilerden çok ökaryotlara benzerdir.

Arkeler histon proteini içerir mi?​

Arkeler histon proteini içerir mi?
*Arkeler, prokaryot, tek hücreli canlılardır. * Hücre duvarı bakterilerden farklı olarak pseudopeptidoglikan yapıdadır. *Bazılarının kalıtım materyallerinin yapısında histon proteinleri bulunur.

Arkeler hangi canlılara benzer?​

Arkeler yakın zamana kadar bakteriler arasında incelenen canlılardır. Bu canlılar tek hücrelidir. Bakterilerde olduğu gibi prokaryot hücre yapısına sahiptir.

Arkeler nedir maddeler halinde?​

Arkeler nedir maddeler halinde?
Arkeler yakın zamana kadar bakteriler arasında incelenen canlılardır. Bu canlılar tek hücrelidir. Bakterilerde olduğu gibi prokaryot hücre yapısına sahiptir. Bu nedenle de bu canlılarda zarlı organel ile hücre çekirdeği yoktur.
Virüslerin enzim sistemleri var mı?​
Virüsler kısaca zorunlu hücre içi parazitleridirler. Her ne kadar tartışmalı olsa da yaygın bilimsel kanıya göre “canlı olmayan; ancak canlılığın eşiğinde olan varlıklar” olarak tanımlanmaktadır. Bölünerek çoğalmazlar, çoğalmak için konak hücresini ve enzimlerini kullanırlar.

Arkelerin hücre duvarı var mı?​

Arkelerin hücre duvarı var mı?
-Prokaryot, bir hücreli canlılardır. Örneğin bazı arkelerde hücre duvarı bulunmazken, hücre duvarına sahip olanların yapısı da bakteri hücre duvarından farklılık gösterir. -Arkelerin hücre duvarında peptidoglikan bulunmaz. Bunun yerine yine bol proteinden oluşan sahte peptidoglikan bulunur.

Histon proteini kimde bulunmaz?​

Histonlar, ökaryotik hücrelerin kromatin yapılarında yer almaktadır. Prokaryotlarda histonlara rastlanmaz. Histonların moleküler ağırlığı 11.000 ve 21.000 dalton arasında değişmektedir. Histonlar bazik amino asitler olan arjinin ve lizin bakımından oldukça zengin proteinlerdir.

Histon proteini kimlerde var?​

Histon proteini kimlerde var?
Histonlar, çoğunlukla ökaryotik hücrelerde bulunan, küçük molekül ağırlıklı, bazik proteinlerdir. Lizin ve arginin içeriklerine göre, H1 (H5 de denir), H2A, H2B, H3, H4 ve arkeal histonlar olmak üzere 6 tiptir.
 
Arkelerin enzim sistemi hakkında bilgi vermek gerekirse, Arkelerde ökaryotlara benzer birçok gen ve metabolik yolak bulunmaktadır, özellikle transkripsiyon ve translasyon enzimleri bakterilerden çok ökaryotlara benzerdir. Fakat Arkelerde enzim sistemleri bakterilerdeki gibi gelişmiş değildir ve genellikle basit enzim sistemlerine sahiptirler.

Arkeler, histon proteini içermeyen organizmalardandır. Histone, ökaryotik hücrelerin kromatin yapısında bulunan bazik proteinlerdir ve prokaryotlarda (bakteri ve arkealar) genellikle bulunmazlar. Bazı arkelerde kalıtım materyalinin yapısında histon proteinleri bulunabilir, ancak genel olarak Arkeler bu proteinleri içermezler.

Arkeler, morfolojik olarak bakterilere benzedikleri için uzun süre bakteriler arasında incelenmişlerdir. Fakat genetik ve metabolik yapıları incelendiğinde Arkelerin bakterilere değil, ökaryotlara daha çok benzediği görülmüştür. Prokaryotik hücre yapısına sahip olan Arkeler, zarlı organel ve hücre çekirdeğine sahip değildirler.

Arkeler genellikle tek hücreli prokaryotik canlılardır. Hücre duvarı yapısı bakterilerden farklı olan Arkelerde peptidoglikan bulunmaz, ancak bazı Arkelerde sahte peptidoglikan olarak adlandırılan, proteinden oluşan hücre duvarı yapıları bulunabilir. Hücre duvarına sahip olmayan Arkeler de mevcuttur.

Virüsler ise, zorunlu hücre içi parazitleridir ve genellikle canlı olmayan; ancak canlılığın eşiğinde olan varlıklar olarak kabul edilirler. Virüsler, çoğalmak için konak hücresini ve enzimlerini kullanırlar, ancak kendi bağımsız enzim sistemlerine sahip değillerdir.

Son olarak, histon proteini ökaryotik hücrelerde bulunan bazik proteinlerdir ve genellikle ökaryotlarda bulunurlar. Prokaryotlarda genellikle histon proteini bulunmaz, fakat bazı arkelerde histone benzer proteinler bulunabilir. Histone genellikle H1, H2A, H2B, H3, H4 ve arkeal histonlar olmak üzere farklı tiplerde bulunabilir.
 
Geri
Üst