AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arkeler hangi ortamda Cogalabilirler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arkeler hangi ortamda Cogalabilirler?​

Bazısı yüksek sıcaklıklarda, gayzerlerde veya deniz dibi sıcak su kaynaklarında oluğu gibi, çoğu zaman 100 °C’nin üstünde yaşarlar. Diğerleri çok soğuk ortamlarda, veya aşırı tuzlu, asit veya alkali ortamlarda bulunurlar.

Arkelerin bakterilerden farkı nedir?​

Arkelerin bakterilerden farkı nedir?
Arkeler ile Bakteriler Arasındaki Farklar. Bakterilerde peptidoglikan, Arkelerde sahte-peptidoglikan bulunur. Arkelerdeki metabolik süreçler (metabolic pathways) Bakteriler’den çok Ökaryotlar’a benzemektedir. Bakterilerin hücre zarında ester bağları bulunurken, Arkelerin hücre zarında eter bağları bulunmaktadır.

Arkelerde halkasal DNA var mı?​

Arkelerde halkasal DNA var mı?
5- Halkasal DNA ya sahiptirler. 6- Genellikle hücre çeperleri bulunur. Hücre çeperleri Peptidoglikan yapıdadır. 7- Hücre duvarından dolayı endositoz yapamazlar.

Arkeler Yukarıda verilen hangi özellikleriyle bakterilerden ayrılır?​

Arkeleri bakterilerden ayıran özellikler nelerdir
- Arkeler, metan oluştururlar.
- Arkelerin sahip olduğu lipitler dallıdır.
- Arkelerde ester bağı yoktur ancak bakterilerin hücre zarında ester bağı bulunur.
- Arkeler DNA’larında histon proteinleri bulundurabilir.
- Arkelerin hücre duvarının yapısı yalancı peptidoglikan olabilir.

Arkelerde hücre duvarı var mı?​

Arkelerde hücre duvarı var mı?
-Prokaryot, bir hücreli canlılardır. Örneğin bazı arkelerde hücre duvarı bulunmazken, hücre duvarına sahip olanların yapısı da bakteri hücre duvarından farklılık gösterir. -Arkelerin hücre duvarında peptidoglikan bulunmaz. Bunun yerine yine bol proteinden oluşan sahte peptidoglikan bulunur.

Arkelerde fotosentez var mı?​

Arkelerde fotosentez var mı?
*Arkeler fotosentez yapmaz. *Arkeler diğer canlıların yaşayamadığı ekstrem koşullarda yaşayabilir. Aşırı sıcak, aşırı soğuk, aşırı tuzlu, aşırı asidik veya bazik ortamlara dayanıklı enzimleri vardır.
Arkeler neden ayrı sınıflandırılır?​
Bu mikrobik canlılar, tıpkı bakteriler gibi prokaryotturlar; dolayısıyla hücre çekirdeği veya zarlı organelleri bulunmaz. Arkelerin ilk başta bakteri oldukları sanılmıştır, dolayısıyla arkebakteri denmiştir; ancak sonradan yapılan DNA analizleri, ayrı bir grup olduklarını ortaya çıkarmıştır.

Arkeler nedir 9 sınıf?​

Arkeler nedir 9 sınıf?
Arkeler yakın zamana kadar bakteriler arasında incelenen canlılardır. Bu canlılar tek hücrelidir. Bakterilerde olduğu gibi prokaryot hücre yapısına sahiptir. Bu nedenle de bu canlılarda zarlı organel ile hücre çekirdeği yoktur.

Arkebakteriler nedir ve özellikleri?​

Arkebakteriler nedir ve özellikleri?
Arkeler, prokaryotik hücre yapısına sahip, tek hücreli canlılardır. Prokaryot olmalarından ötürü hücre çekirdekleri ve zarlı organalleri yoktur. Arkeler, ilk keşfedildiklerinde bakterilerle karıştırılmış ve uzunca bir süre ”arkebakteri” olarak anılmıştır.

Metanojenik arkeler nerede yaşar?​

Metanojenik arkeler (metanojenler): CO 2’i hidrojen ile birleştirip metan (CH 4) gazı oluşturarak enerji elde ederler. Zorunlu anaerob olan bu gruba oksijen zehir etkisi yapar. Bataklıklarda, kirli sularda, çiftlik gübresinde, çöplerde ve otçul canlıların sindirim sistemlerinde bol miktarda bulunur.
 
Arkeler hangi ortamlarda çoğalabilirler sorunsalı hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Arkelerin yüksek sıcaklıklarda, gayzerlerde, deniz dibi sıcak su kaynaklarında, aşırı soğuk ortamlarda, aşırı tuzlu, asit veya alkali ortamlarda yaşayabileceği belirtilmiştir. Ayrıca arkebakterilerin bakterilerden farkları ve arkebakterilerin özellikleri de açıklanmıştır. Arkelerin halkasal DNA'ya sahip oldukları belirtilmiş ve hücre duvarlarında peptidoglikan yerine sahte peptidoglikan bulunduğu ifade edilmiştir.

Arkelerin bakterilerden ayrılan özellikleri ise şu şekildedir:
1. Metan oluştururlar.
2. Arkelerin lipitleri dallıdır.
3. Arkelerde ester bağı yoktur, ancak bakterilerde bulunur.
4. Arkeler DNA'larında histon proteinleri bulundurabilir.
5. Hücre duvarlarının yapısı yalancı peptidoglikan olabilir.

Arkelerin hücre duvarının varlığı hakkında da bilgi verilmiş, örneğin hücre duvarı bulunmayan arkelerin olduğu ve hücre duvarına sahip olanların bakteri hücre duvarından farklı olduğu ifade edilmiştir. Ayrıca arkelerde peptidoglikan yerine sahte peptidoglikan bulunduğu belirtilmiştir.

Arkelerin fotosentez yapmadığı, ancak diğer canlıların yaşayamadığı ekstrem koşullarda yaşayabilen canlılar olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca arkebakterilerin prokaryot oldukları ve bakteriler gibi hücre çekirdeği veya zarlı organellere sahip olmadıkları ifade edilmiştir.

Son olarak, metanojenik arkelerin yaşam alanları hakkında bilgi verilmiş, bu arkelerin metan gazı oluşturarak enerji elde ettikleri ve bataklıklarda, kirli sular, çiftlik gübreleri, çöpler ve otçul canlıların sindirim sistemlerinde bol miktarda bulundukları belirtilmiştir.
 

Benzer Konular

Geri
Üst