- Konu Yazar
- #1
Arkea insanda hastalık oluşturur mu?
Çoğu metanojenik bakteri geviş getiren hayvanların, insanların ve termitlerin sindirim sisteminde bulunur. Arkeler genelde diğer organizmalar için zararsızdır ve hastalık etmeni olarak bilineni yoktur.Arkelerin Ökaryotlara benzeyen özellikleri nelerdir?
Arkelerdeki metabolik süreçler (metabolic pathways) Bakteriler’den çok Ökaryotlar’a benzemektedir. Özellikle RNA’nın yazılması (transcription) ve okunması (translation) süreçleri Ökaryotlara oldukça benzer. Bu da, Evrimsel süreçte Arkelerin Ökaryotlar ile daha yakın akraba olduklarını gösterir.Arkeler patojen midir?
Arkeler patojen midir?Archaea’ler henüz patojen olarak tanımlanmasalar da, barsak enfeksiyonları, kolon kanseri, obezite, oral enfeksiyonlar gibi pek çok hastalıkla ilişkilendirilmektedir. Bu çalışmada Ar- chaea’lerin enfeksiyonlar ile ilişkisi hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Arkeler hangi ortamlarda çoğalırlar?
Arkeler hangi ortamlarda çoğalırlar?Bu canlılar için en uygun sıcaklıklar 65-85 °C arasında değişmekle birlikte bazı türler 105 °C ve daha yüksek sıcaklıklardaki yanardağ bacalarının etrafında ve derin deniz termal çukurlarında da gelişme gösterebilir. Soğuk seven arke türleri neredeyse suyun donma noktasındaki zorlayıcı yaşam şartlarına direnç gösterir.
Arke ve bakteriler hangi hücre grubundadır?
Arkeler ve bakteriler ise tek hücreli prokaryot organizmalardır. “Prokaryot” kelimesi “çekirdek öncesi” anlamına gelir.Arkelerde hangi organeller bulunur?
Açıklama ve Genel Bilgi. Arkeler, tek hücreli organizmalardan oluşan bir gruptur. Bu mikrobik canlılar, tıpkı bakteriler gibi prokaryotturlar; dolayısıyla hücre çekirdeği veya zarlı organelleri bulunmaz.Arkeler ile ilgili özellikler nelerdir?
Arkeler ile ilgili özellikler nelerdir?Arkeler, prokaryotik hücre yapısına sahip, tek hücreli canlılardır. Prokaryot olmalarından ötürü hücre çekirdekleri ve zarlı organalleri yoktur. Hücre zarının yapısında arkaeol benzeri eter yağları bulunur, aynı zamanda ökaryot yapıdaki canlılara göre daha fazla enerjiye sahipler.
Arkeler histon proteini içerir mi?
Arkeler histon proteini içerir mi?*Arkeler, prokaryot, tek hücreli canlılardır. * Hücre duvarı bakterilerden farklı olarak pseudopeptidoglikan yapıdadır. *Bazılarının kalıtım materyallerinin yapısında histon proteinleri bulunur. *Bazı arkelerde, plazmit bulunabilir.
-Arkelerin hücre duvarında peptidoglikan bulunmaz. Bunun yerine yine bol proteinden oluşan sahte peptidoglikan bulunur. – Depo karbonhidratı glikojendir. – Bakterilerde olduğu gibi bazılarında plazmidler bulunur.
Arkebakteriler fotosentez yapar mı?
Arkebakteriler fotosentez yapar mı?*Arkeler fotosentez yapmaz. *Arkelerin hücre duvarı peptidoglikan içermez. *Arkeler diğer canlıların yaşayamadığı ekstrem koşullarda yaşayabilir. Aşırı sıcak, aşırı soğuk, aşırı tuzlu, aşırı asidik veya bazik ortamlara dayanıklı enzimleri vardır.
Arkelerin en önemli özelliği nedir?
Arkelerin en önemli özelliği nedir?Arkelerin çok ilginç bir biyokimya yapısı vardır. Hücre zarının yapısında arkaeol benzeri eter yağları bulunur, aynı zamanda ökaryot yapıdaki canlılara göre daha fazla enerjiye sahipler. Bakterilerin aksine bu canlıların günümüze kadar keşfedilen türlerinin hiçbiri spor yoluyla çoğalmaz.